ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρώην στέλεχος της Antonov: «Η Ουκρανία να πάρει τα F-15EX και όχι τα F-35»

Πρώην στέλεχος της Antonov: «Η Ουκρανία να πάρει τα F-15EX και όχι τα F-35»

Η Ουκρανία να σταματήσει τη συζήτηση για προμήθεια των αμερικανικών stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35, αυτό είπε ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της γνωστής κατασκευάστριας εταιρείας Antonov State Enterprise.

Αντιθέτως, ο Αλεξάντερ Λος προτείνει στο Κίεβο να προτιμήσει τα νέα αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη 4++ γενιάς τύπου F-15EX, παίρνοντας σαφή θέση σε μια συζήτηση που έχει «ξεσπάσει» μεταξύ των αμυντικών αναλυτών, ενώ πριν μερικούς μήνες είχαν διαρρεύσει πληροφορίες και για «σφήνα» της Γαλλίας με τα μαχητικά Rafale.

Ειδικότερα, η Ουκρανική Αεροπορία θέλει να αντικαταστήσει τα, σοβιετικής εποχής, μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-29 και Su-27 και έχει ξεκινήσει μια διαδικασία διαβουλεύσεων και συζητήσεων στο Κίεβο, για το ποιο θα είναι το μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος που θα ενισχύσει τις αεροπορικές δυνάμεις, σε μια χρονική συγκυρία όπου οι εντάσεις και οι προκλήσεις με την Ρωσία είναι διαρκείς και «νωπές». Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην αξιωματούχος της Antonov τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Λόγω της διαρκούς παρουσίας προηγμένων ραντάρ του ρωσικού στρατού στα σύνορα με την χώρα, οι Ρώσοι είναι ήδη σε θέση να εντοπίσουν ύποπτες απειλές, γεγονός που αναιρεί στην ουσία το πλεονέκτημα των stealth F-35».

Γιατί είναι πιο κατάλληλα τα F-15EX

Συνέχισε λέγοντας: «Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προτιμήσουμε αμερικανικά αεροσκάφη, αφού έτσι θα ενισχυθεί ο βαθμός διαλειτουργικότητας της Αεροπορίας της Ουκρανίας με το NATO, κάτι που είναι κρίσιμης σημασίας για τη χώρα». Έπειτα, υπογράμμισε ότι το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-15EX διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των ρωσικών μαχητικών, τόσο στο ωφέλιμο φορτίου οπλισμού όσο και στις ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει, καθιστώντας το ως το πλέον κατάλληλο μαχητικό αεροσκάφος, που θα μπορεί να επιτεθεί και να προκαλέσει αποτελεσματικά πλήγματα στον εχθρό από απόσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, Αμερικανός αναλυτής είχε αναλύσει για το πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να κάνει «ρουά-ματ» στον Πρόεδρο Πούτιν, με την προμήθεια αμερικανικών μαχητικών F-15 στην Ουκρανία και είχε εξηγήσει ότι αν οι ΗΠΑ προμηθεύσουν ή «δανείσουν» στο Κίεβο περίπου 100 μαχητικά F-15, έξι με οκτώ αεροσκάφη E-2C-2000 Hawkeye και οκτώ έως 12 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-135R, τότε αλλάζουν δραματικά οι ισορροπίες ισχύος στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.