ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιστροφή στη δράση για τα θρυλικά αεροσκάφη F-117 Nighthawk (φώτο)

Επιστροφή στη δράση για τα θρυλικά αεροσκάφη F-117 Nighthawk (φώτο)

Επιστροφή στη δράση για τα αποσυρθέντα stealth αεροσκάφη F-117 Nighthawks που πήραν μέρος στην αεροπορική εκπαιδευτική άσκηση στην 144η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF).

Όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετοί πολίτες αιφνιδιάστηκαν στην όψη των εντυπωσιακών αεροσκαφών, που ακόμα έχουν τον τρόπο να «τραβούν τα βλέμματα» λόγω της επιβλητικής εξωτερικής τους εμφάνισης και της «φήμης» που είχε χτιστεί γύρω από το όνομά τους, ωστόσο στελέχη της USAF δήλωσαν ότι η συμμετοχή τους στις ασκήσεις ήταν προγραμματισμένη, όμως δεν είχε γίνει γνωστή στον Τύπο.

Τα δύο stealth αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση και εκεί βρήκαν την ευκαιρία ειδικοί αναλυτές να τα «απαθανατίσουν» στις παρακάτω φωτογραφίες:

Επιστροφή στη δράση για τα «Nighthawks»

Τα F-117 συμμετέχουν σε αεροπορικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες αλλά και σε ασκήσεις με σενάρια όπως εικονικές «αερομαχίες», καθώς οι Αμερικανοί θέλουν να αξιοποιήσουν τα stealth χαρακτηριστικά τους, τον εξοπλισμό, τους πυραύλους και τα ραντάρ που διαθέτουν, προσομοιάζοντας τα Nighthawks με εχθρικά (δηλαδή ρωσικά και κινεζικά) αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, προκειμένου να εξοικειωθούν οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών F-15C/D με τέτοιου είδους απειλές. Έτσι, τα F-117 αναλαμβάνουν τον ρόλο του «επιτιθέμενου» στις εικονικές αερομαχίες.

Σημειώνεται ότι, μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας, τα stealth F-117 Nighthawk αποσύρθηκαν στις 22 Απριλίου 2008, ωστόσο παραμένουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και «μυστηριώδη» αεροσκάφη που έχουν πετάξει ποτέ. Παρά το γεγονός ότι έχουν αποσυρθεί, μια πρόσφατη έκθεση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι έχει δοθεί «πράσινο φως» για την χρήση των αεροσκαφών σε εκπαιδευτικές ασκήσεις εναερίου ανεφοδιασμού, αλλά και με άλλα μαχητικά αεροσκάφη, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι το F-117 Nighthawk είναι ένα μονοθέσιο, δικινητήριο, βομβαρδιστικό αεροσκάφος, το οποίο αναπτύχθηκε από το μυστικό τμήμα Skunk Works της Lockheed Martin. Ήταν το πρώτο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε γύρω από την τεχνολογία stealth. Η παρθενική πτήση του πραγματοποιήθηκε το 1981 και το αεροσκάφος επέτυχε την αρχική επιχειρησιακή του ικανότητα το 1983.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.