ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

111ΠΜ: Βρίσκονταν πύραυλοι AGM-65 Maverick στην αποθήκη Καράμπα;

Καταστράφηκαν μη κατευθυνόμενες ρουκέτες

111ΠΜ: Βρίσκονταν  πύραυλοι AGM-65 Maverick  στην αποθήκη Καράμπα;

Άγνωστο το τι περιείχε η αποθήκη οπλισμού Καράμπα –που ειρήσθω εν παρόδω έχουν μάθει όλοι πλέον φίλοι και εχθροί που βρίσκεται-  η οποία ανατινάχθηκε εχθές  από τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπήρχαν αποθέματα πυραύλων AGM-65 Maverick. Τους Maverick τους χρησιμοποιεί μια εκ των τριών Μοιρών της 111ΠΜ η 347Μ γνωστή και ως Μοίρα LANTIRN.

Η ΠΑ διαθέτει 284 από τους παλαιότερους τηλεοπτικής καθοδήγησης AGM-65A/B και 200 από τους πλέον σύγχρονούς AGM-65G οι οποίοι και συνιοτούν αναπόσπαστο κομμάτι των F-16 όταν επιχειρούν με το σύστημα LANTIRN.

Το γεγονός όπως λέγεται ότι τα όπλα που καταστράφηκαν  δεν ήταν τα πιο κρίσιμα για τη λειτουργία των αεροσκαφών readiness δε σημαίνει τίποτα για τα όπλα αέρος εδάφους, καθώς τα readiness αφορούν αεροσκάφη επιφυλακής για αναχαιτίσεις.

Το γεγονός να φυλάσσονταν Maverick G στην συγκεκριμένη αποθήκη που ήταν της λεγόμενης Β’ Χορηγίας είναι μάλλον απίθανη αφενός γιατί τα όπλα είναι πολύ κρίσιμα αφετέρου γιατί δεν γνωρίζουμε πόσα Maverick G βρίσκονται στην 111ΠΜ καθώς ένας αριθμός υπάρχει και στην 115ΠΜ για χρήση από τα αεροσκάφη της 340Μ.

Εάν βρίσκονταν εκείτα συγκεκριμένα βλήματα  θα έπρεπε να ήταν της παλαιότερης έκδοσης Maverick A/B, αν και ο κυριότερο όγκος των βλημάτων χρησιμοποιείται  από τα F-4E στην 117ΠΜ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.