ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώτη συντριβή για το μαχητικό stealth F-35 – Κατέπεσε στη Νότια Καρολίνα (φώτο, βίντεο, upd)

Πρώτη συντριβή για το μαχητικό stealth F-35  – Κατέπεσε στη Νότια Καρολίνα (φώτο, βίντεο, upd)

Την πρώτη συντριβή μαχητικού F-35Β είχαμε πριν λίγο σε μικρή απόσταση από βάση πεζοναυτών στην Νότια Καρολίνα στις ΗΠΑ. Οπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, είναι η πρώτη απώλεια στην ιστορία του προγράμματος των F-35.

Πρόκειται για την πρώτη απώλεια αεροσκάφους του τύπου σε συντριβή. Ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=vvaIWdB2LlE

Οπως χαρακτηριστικά γράφουν ΜΜΕ των ΗΠΑ, η συντριβή έγινε, ενώ μία ημέρα πριν F-35B πραγματοποίησαν την ιστορική πρώτη τους αποστολή με αεροπορική επιδρομή κατά προκαθορισμένου στόχου των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Τα αεροσκάφη που πραγματοποίησαν την επιδρομή ανήκαν στην δύναμη των πεζοναυτών επί του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων USS Essex.

Την επιτυχία της αεροπορικής επιχείρησης επιβεβαίωσαν οι πεζοναύτες με ανακοίνωση στην οποία αναφέρθηκε:

“Στη διάρκεια της αποστολής τα μαχητικά F-35B πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή, υποστηρίζοντας επίγειες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, ενώ ο βομβαρδισμός χαρακτηρίστηκε ως επιτυχής από τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων.”

Το F-35B συνετρίβη μόλις πέντε μίλια έξω από την ΑΒ των Πεζοναυτών στο Beaufort.

Στη συγκεκριμένη βάση εδρεύουν πέντε Μοίρες F/A-18 και μια Μοίρα με F-35B.

https://twitter.com/LucasFoxNews/status/1045724308050497536

H Αστυνομία επιβεβαίωσε την συντριβή του F-35B και τόνισε πως “ο πιλότος είναι σώος”.

Το τοπικό γραφείο του Σερίφη ανακοίνωσε πως η συντριβή σημειώθηκε στις 11:45 το πρωί (σ.σ. τοπική ώρα).

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο μονάδες των πρώτων βοηθειών.

Ένας χρήστης του Twitter έχει ήδη δημοσιεύσει μια φωτογραφία, η οποία όπως υποστηρίζει δείχνει τους καπνούς μετά την συντριβή.

Το γραφείο του Σερίφη ανέφερε πως η συντριβή έγινε στην περιοχή Grays Hill.

https://twitter.com/beaufortgazette/status/1045714302731149317

https://twitter.com/SamRichardsonAM/status/1045716767023263744

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.