Οι εικόνες από το Μπρισμπέιν κόβουν την ανάσα. Ο πιλότος της RAAF τα κατάφερε περίφημα προσφέροντας ασύλληπτο θέαμα. Οι κάτοικοι ωστόσο έγιναν έξαλλοι, νομίζοντας ότι ζουν μια νέα “11η Σεπτεμβρίου”.

Αν την ώρα που δουλεύατε στο γραφείο σας βλέπατε πίσω από την τζαμαρία να περνάει ένα πολεμικό αεροσκάφος, ποια θα ήταν η πρώτη σας σκέψη; Αυτό είναι μάλλον κάτι που δεν σκέφτηκαν ποτέ οι υπεύθυνοι της Βασιλικής Αυστραλιανής Αεροπορίας (RAAF) όταν πήραν την απόφαση να κάνουν μια αεροπορική επίδειξη στο… κέντρο του Μπρισπέιν.

Οι πιλότοι ήταν άψογοι και υποδειγματικοί και εκτέλεσαν με απόλυτη ακρίβεια και τέλειους χειρισμούς την πτήση του Boeing C-17 της Δασοφυλακής ανάμεσα στους ουρανοξύστες στο κέντρο της πόλης.

Το σόου προκάλεσε μεν θαυμασμό και δέος, αλλά αυτό που κυριάρχησε στο τέλος ήταν η γενική κατακραυγή.

«Είναι σαν την 11η Σεπτεμβρίου» ακούγεται μια πανικόβλητη φωνή σε ένα από τα αναρίθμητα βίντεο που ανέβηκαν στα social media από την επίδειξη. Και οι περισσότεροι πολίτες συμφώνησαν λέγοντας ότι ήταν μια παρακινδυνευμένη, επικίνδυνη και ανόητη απόφαση των τοπικών αρχών να δώσουν την άδεια να γίνει κάτι τέτοιο σε κατοικημένη περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!