ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσία: Συζητήσεις με Τουρκία για αγορά Su-57 ή Su-35 και βιομηχανική συνεργασία στο TF-X

Ρωσία: Συζητήσεις με Τουρκία για αγορά Su-57 ή Su-35 και βιομηχανική συνεργασία στο TF-X

Μόσχα και Αγκυρα συζητούν το ενδεχόμενο να παραδοθούν στην Τουρκία ρωσικής κατασκευής μαχητικά Su-57 και Su-35 ενώ συζητήσεις διεξάγονται και για βιομηχανική συνεργασία στο TF-X μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου.

«Η Αγκυρα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά μαχητικών Su-35 ή Su-57. Εκτός από αυτά όμως ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και για μαχητικά MiG-35.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σταμάτησε χτες και άνοιξε κουβέντα για το συγκεκριμένο μαχητικό. Μάλιστα έκανε κάποιες πολύ εξειδικευμένες ερωτήσεις για τον οπλισμό του και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις», φέρεται ότι δήλωσε ο Ντμίτρι Σουγκάγεφ, επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικο-Τεχνικής Συνεργασίας.

Ο ίδιος δήλωσε εξάλλου πως η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει την Τουρκία να δημιουργήσει το δικό της μαχητικό πέμπτης γενιάς TF-X.

«Έχουν ένα πρόγραμμα TF-X, είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε σε όρους βιομηχανικής συνεργασίας.

Επιπλέον οι δύο ηγέτες [ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] υπογράμμισαν χθες πως η βιομηχανική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες είναι δυνατή και επιθυμητή.

Η βιομηχανία μας είναι κατ’ αρχήν έτοιμη», δήλωσε ο Σουγκάγεφ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους κατά τη διεθνή αεροπορική έκθεση MAKS-2019 που πραγματοποιείται στην περιοχή Ζουκόφσκι της Μόσχας.

Ο Σουγκάγεφ δήλωσε ακόμη πως το δεύτερο στάδιο των παραδόσεων στην Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αντιεροπορικής άμυνας S-400 θα ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές εβδομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι παραδόσεις της δεύτερης παρτίδας των συστημάτων S-400 έχουν αρχίσει και θα διαρκέσουν μερικές εβδομάδες, θα πραγματοποιηθούν μερικές δεκάδες πτήσεις για την παράδοση των S-400. H εκπαίδευση των τούρκων ειδικών συνεχίζεται. Θα την ολοκληρώσουμε στο τέλος αυτής της χρονιάς ή στην αρχή της επόμενης», δήλωσε ο Σουγκάγεφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.