ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Την ώρα που οι Τούρκοι «αναχαιτίζουν» ελληνικά μαχητικά στην αν.Μεσόγειο 4 ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από τα Σκόπια!

Την ώρα που οι Τούρκοι «αναχαιτίζουν» ελληνικά μαχητικά στην αν.Μεσόγειο 4 ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από τα Σκόπια!

Μία μέρα μετά τις αερομαχίες με τους Τούρκους πάνω από την ανατολική Μεσόγειο κι ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του πολέμου με την Τουρκία, 4 ελληνικά F-16 συνόδευσαν χθες αμερικανικό βομβαρδιστικό, πάνω από τον εναέριο χώρο των… Σκοπίων, για ΝΑΤΟΪΚΗ άσκηση στρατηγικού βομβαρδισμού της Ρωσίας.

Ειδικότερα, τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Β-52 (που σε καιρό πολέμου μεταφέρει πυρηνικά), πραγματοποιώντας πτήση εντός των FIR Αθηνών, ξεκινώντας την αποστολή τους νότια της Χίου και πετώντας άνωθεν των Κυκλάδων, της Πελοποννήσου, των Επτανήσων, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, των Σποράδων και της Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αεροπορικής αστυνόμευσης της χώρας μας με τα Σκόπια τα ελληνικά αεροσκάφη συνόδευσαν το αμερικανικό βομβαρδιστικό και κατά τη διάρκεια της πτήσης του στο FIR της γείτονος χώρας, καταλήγει το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του.

Η Ελλάδα έχει υποχρέωση να συμμετέχει στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, παρόλα αυτά γιατί έπρεπε ελληνικά αεροσκάφη να πετάξουν και πάνω από τον εναέριο χώρο των Σκοπίων και να μην περιοριστούν σε αυτόν των Αθηνών, την ώρα που βρίσκεται στο χείλος του πολέμου με την Τουρκία και τη στιγμή που το ΝΑΤΟ κρατάει μία άκρως φιλοτουρκική στάση.

Η υπεροχή στον αέρα θα είναι αυτή που θα κρίνει μία ενδεχόμενη ελληνοτουρκική αναμέτρηση. Με τους αριθμούς των δύο αεροποριών να βρίσκονται σχετικά κοντά, 4 αεροπλάνα μπορεί να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και στην ήττα.

Αλήθεια αν είχε συμβεί κάποιο ατύχημα στο Αιγαίο πως θα συνέδραμαν τα 4 μαχητικά που βρίσκονταν στα… Σκόπια;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.