ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου η συμφωνία για τα Rafale

Στη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου η συμφωνία για τα Rafale

Η ενίσχυση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με τα 18 γαλλικά αεροσκάφη Rafale θα τεθεί προς επικύρωση στη Βουλή στις 17 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για την προμήθεια από τη Γαλλία 12 ελαφρώς μεταχειρισμένων και 6 καινούριων Rafale, τα 4 εκ των οποίων θα είναι διθέσια.Το συνολικό κόστος αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώτο Rafale θα παραδοθεί τον Ιούλιο του 2021, με την καθυστέρηση να οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα ζήτησε όλα τα αεροσκάφη να είναι αναβαθμισμένα στο τελευταίο επίπεδο που βρίσκεται η γαλλική αεροπορία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συμφωνία περιλαμβάνονται και τα όπλα που φέρουν τα αεροπλάνα. Έτσι, σε πρώτη φάση η Ελλάδα θα αγοράσει μαζί με τα Rafale πυραύλους Meteor και θα επαναπιστοποιήσει του πυραύλους Mica, Scalp κι Exocet που ήδη διαθέτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.