ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ουκρανία παρέλαβε 26 τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 από Τουρκία

Η Ουκρανία παρέλαβε 26 τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 από Τουρκία

Η Ουκρανία ανακοίνωσε παρέλαβε 20 τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 σε συνέχεια των αρχικών 6 που έχει παραλάβει.

Ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, ο Αντί Ναύαρχος Oleksiy Neizhpapa, ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία αρχίζει να οπλίζεται μαζικά με τα τουρκικά Bayraktar TB2 πολλαπλών χρήσεων αναγνώρισης και επίθεσης(υπό συζήτηση η ενσωμάτωση ουκρανικών πυραύλων).

Οι παραγγελίες για τους Τούρκους πάνε πολύ καλά μετά την επίδειξη των ικανοτήτων τους στο σύντομο πόλεμο στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ αλλά και την Συρία.

Οι πρώτες μαζικές παραδόσεις τουρκικών επιθετικών αεροσκαφών θα ξεκινήσουν φέτος και, σύμφωνα με τον Διοικητή του Ουκρανικού Ναυτικού, τα αεροσκάφη αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ενεργά στις περιοχές του Αζόφ και της Μαύρης Θάλασσας εναντίων φυσικά των Ρωσόφωνων.

«Ένα πλήρες σύστημα μη επανδρωμένων Τουρκικής Κατασκευής και προελεύσεως Bayraktar TB2 έχει προγραμματιστεί να ληφθεί έως το τέλος του 2021 μαζί με την απαραίτητη υποστήριξη. Το TΒ-2 θα καταγράφει και Ρωσικούς στόχους.

Θα λάβουμε όχι μόνο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα με όπλα, αλλά ένα πλήρες σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση ορισμένων εξαιρετικά σημαντικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένου της παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της κατάστασης επιφανειάς στις επιχειρησιακές ζώνες του Αζόφ και της Μαύρης Θάλασσας(έχουν αποκτήσει την εμπειρία τα τουρκικά συστήματα από το Αιγαίο), την κατάδειξη ταυτοποίηση Ρωσικών στόχων καθώς και καταστροφή τους, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά ” , – είπε ο Neizhpapa.

Σήμερα, τουλάχιστον έξι τουρκικά αεροσκάφη επίθεσης Bayraktar TB2 είναι σε λειτουργία με την Ουκρανία και η Τουρκία έχει ήδη ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να παράσχει στην Ουκρανία περισσότερα από αυτά τα αεροσκάφη για να «απελευθερώσει» τα εδάφη υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλακών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.