ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ένας διαφορετικός διαγωνισμός – Ποιο μαχητικό είναι το… ομορφότερο (βίντεο)

Ένας διαφορετικός διαγωνισμός – Ποιο μαχητικό είναι το… ομορφότερο (βίντεο)

Το Defence Blog απευθύνθηκε στους αναγνώστες του με ένα διαφορετικό ερώτημα: να ψηφίσουν ποιο θεωρούν ως το πιο εντυπωσιακό μαχητικό που υπάρχει σήμερα από άποψη αισθητικής, σχεδιασμού και εικόνας.

Φυσικά, ο σχεδιασμός ενός μαχητικού αεροσκάφους είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν ενός απλού επιβατικού, ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μαχητικά που το design τους είναι εξαιρετικά προηγμένο και εντυπωσιακό. Αυτή, λοιπόν είναι η πεντάδα των πιο «όμορφων» μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα με την ψήφο των αναγνωστών:

Eurofighter Typhoon

Το ευρωμαχητικό έχει σχεδιαστεί ως αεροπλάνο πολλαπλών ρόλων και υψηλής ικανότητας, ενώ τα χαρακτηριστικά μικρά πτερύγια (canards) που διαθέτει -πέρα από τα μεγάλα φτερά- το κάνουν να ξεχωρίζει σχεδιαστικά.

F-15 Eagle

Αν και έρχεται από τη δεκαετία του 1970 ο «Αετός» παραμένει το βασικό μαχητικό πολλαπλών ρόλων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ενώ ο στιβαρός σχεδιασμός του του δίνει επιπλέον κύρος.

Dassault Rafale

Με τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς, τα canards, και το άκρως επιθετικό design το Rafale αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον δημοφιλή μαχητικά γενιάς 4++ και την επιλογή πολλών χωρών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.

Su-35

Αν και το σχέδιό του έρχεται από τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης και το Su-27, το Su-35 θεωρείται ως ένα από τα πιο πετυχημένα design μαχητικού αεροσκάφους, πέραν των εξαιρετικών δυνατοτήτων του.

F-22

Σχεδόν αναμενόμενη η πρωτιά του F-22 Raptor, καθώς, αν και τα stealth αεροσκάφη δεν φημίζονται για τη χάρη τους -την οποία θυσιάζουν για μικρότερο στίγμα στα ραντάρ, το περίφημο μαχητικό εναέριας υπεροχής 5ης γενιάς θεωρήθηκε ως το πιο εντυπωσιακό αεροσκάφος που υπάρχει σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.