ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Σοβαρή ζημιά σε F-35 που… «αυτοπυροβολήθηκε» (βίντεο)

ΗΠΑ: Σοβαρή ζημιά σε F-35 που… «αυτοπυροβολήθηκε» (βίντεο)

Σοβαρή ζημιά υπέστη ένα steath μαχητικό αεροσκάφος F-35 που υπηρετεί στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, όταν ο πιλότος χρησιμοποίησε το αυτόματο πυροβόλο, με τα πυρά να χτυπούν το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό αυτό αποσιωπήθηκε αρχικά, ωστόσο αποκαλύφθηκε στη συνέχεια όταν αξιωματικοί του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ (US Marine Corps) μίλησε σχετικά με το θέμα, ενώ έκανε λόγο και για το είδος της ζημιάς που υπέστη το F-35B

Ειδικότερα, το απρόσμενο αυτό ατύχημα σημειώθηκε όταν το stealth μαχητικό πραγματοποιούσε νυχτερινή άσκηση με σενάριο εγγύς αεροπορικής υποστήριξης. Όταν ο πιλότος του μαχητικού άνοιξε πυρ με το αυτόματο πυροβόλο 25 χιλιοστών που βρίσκεται στο κάτω μέρος του αεροσκάφους, τα πυρά βρήκαν «στόχο» στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους.

Παρόλο που δεν υπήρξε κάποιο άμεσο πρόβλημα, ούτε τραυματισμός του πιλότου, εντούτοις το ατύχημα και η ζημιά χαρακτηρίστηκε ως «κατηγορίας Α». Ως έτσι, θεωρούνται σοβαρά ατυχήματα:

  • που έχουν ως αποτέλεσμα κόστος τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε υλικές ζημιές
  • που συνεπάγονται απώλεια αεροσκάφους
  • που έχουν ως αποτέλεσμα ανθρώπινη απώλεια

Αν και οι αμερικανικές αρχές δεν αποκάλυψαν περαιτέρω πληροφορίες για το ατύχημα, παρόλα αυτά είναι γνωστό ότι η άσκηση έγινε από αεροπορικές δυνάμεις της 3ης Πτέρυγας Μάχης του Σώματος Πεζοναυτών με έδρα την αεροπορική βάση της Yuma στην πολιτεία της Αριζόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.