Α.Λουκασένκο: Επιβεβαίωσε την κατάρριψη των δύο ρωσικών μαχητικών και ελικοπτέρων στο Μπριάνσκ

«Έκτοτε οι στρατιώτες μας έχουν τεθεί σε συναγερμό» είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος

Α.Λουκασένκο: Επιβεβαίωσε την κατάρριψη των δύο ρωσικών μαχητικών και ελικοπτέρων στο Μπριάνσκ

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επιβεβαίωσε ότι τέσσερα στρατιωτικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στη Ρωσία το Σαββατοκύριακο, κοντά στα σύνορα με τη χώρα του και την Ουκρανία, λέγοντας ότι το Μινσκ αντέδρασε θέτοντας τις ένοπλες δυνάμεις του σε ύψιστο συναγερμό.

Το συμβάν αυτό σημειώνεται την ώρα που η Ουκρανία προετοιμάζει την αντεπίθεσή της απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

Το Σάββατο η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι μια ρωσική επιχειρησιακή ομάδα, αποτελούμενη από ένα βομβαρδιστικό Su-34, ένα μαχητικό Su-35 και δύο ελικόπτερα Mi-8, καταρρίφθηκε σε ενέδρα κοντά στο Κλίντσι, στην περιοχή του Μπριάνσκ. Τα αεροσκάφη αυτά επρόκειτο να επιτεθούν σε στόχους στην περιοχή του Τσερνίχιφ, στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

  • Όχι (9%, 1.434 Votes)
  • Ναι (78%, 11.894 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 217 Votes)
  • Ίσως ναι (9%, 1.380 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 245 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.170

Loading ... Loading ...

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι ένα ρωσικό Su-34 συνετρίβη, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους. Μετέδωσε επίσης, επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης, ότι ένα ελικόπτερο κατέπεσε λόγω πυρκαγιάς στον κινητήρα του. Δεν έκανε καμία αναφορά στο Su-35 ή σε δεύτερο ελικόπτερο, όμως πολλοί Ρώσοι μπλόγκερ που ασχολούνται με στρατιωτικά θέματα έγραψαν ότι το τέταρτο αεροσκάφος καταρρίφθηκε.

Το κανάλι Pul Pervovo Telegram, ένα λευκορωσικό, κρατικό μέσο που ασχολείται με τις δραστηριότητες του Λουκασένκο, ανέφερε σήμερα ότι ο πρόεδρος επισκέφθηκε μια βάση της πολεμικής αεροπορίας και στις δηλώσεις που έκανε εκεί είπε, μεταξύ άλλων: «Τρεις ημέρες έπειτα από τα γεγονότα κοντά μας – εννοώ στην περιοχή του Μπριάνσκ, όπου καταρρίφθηκαν τέσσερα αεροσκάφη. Είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε. Έκτοτε εμείς, οι στρατιώτες μας, έχουν τεθεί σε συναγερμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα της Kommersant. Δεν υπάρχει επίσης καμία επίσημη αντίδραση από την Ουκρανία, η οποία συνήθως αποφεύγει να σχολιάζει πληροφορίες περί επιθέσεων εντός του ρωσικού εδάφους. Πάντως, σε ανάρτησή του στο Twitter το Σάββατο, ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαρακτήρισε το συμβάν «δικαιοσύνη (…) και άμεσο κάρμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.