ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αρχές Νοεμβρίου θα παραδώσει η ΕΑΒ στην Πολεμική Αεροπορία το αναβαθμισμένο C-130

Το μεταφορικό αεροσκάφος σύντομα θα υποβληθεί στις απαραίτητες πτητικές δοκιμές

Αρχές Νοεμβρίου θα παραδώσει η ΕΑΒ στην Πολεμική Αεροπορία το αναβαθμισμένο C-130

Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία, το μεταφορικό αεροσκάφος C-130 που συντηρήθηκε και αναβαθμίστηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Το αεροσκάφος βρίσκεται στο βαφείο της ΕΑΒ ενώ σύντομα θα υποβληθεί στις απαραίτητες πτητικές δοκιμές, προκειμένου να παραδοθεί στις αρχές Νοεμβρίου για επιχειρησιακή χρήση, ενισχύοντας τον στόλο των μεταφορικών αεροσκαφών της χώρας.

Στο αεροσκάφος, εκτός από τις εργασίες της προγραμματισμένης συντήρησης, εκτελέστηκαν εργασίες δομικής αναβάθμισης στην περιοχή της άρμοσης των πτερύγων με την άτρακτο, προσδίδοντάς του μεγαλύτερη αξιοπιστία και ασφάλεια και διευρύνοντας τον διαθέσιμο χρόνο αξιοποίησής του.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΒ πραγματοποίησε τις τελευταίες παραδόσεις δύο τέτοιων αεροσκαφών μέσα στο 2020 και τo 2021.

Πλέον, επιταχύνει τις αποδόσεις των αεροσκαφών C-130 στην Πολεμική Αεροπορία, προγραμματίζοντας να παραδώσει άλλα δύο αεροσκάφη μέσα στο 2024 και τρία μέσα στο 2025.

Η ενισχυμένη δραστηριότητα της συντήρησης των C-130 στην ΕΑΒ θα επιτρέψει στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία να καλύπτει τις απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και να επανέλθει στην πρότερη ανάληψη τέτοιων προγραμμάτων από το εξωτερικό και κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, ενισχύοντας τις εξαγωγικές της δυνατότητες.

Με το νέο της βαφείο, που κατασκευάστηκε μέσα στο πλαίσιο της σύμβασης αναβάθμισης των F-16 Viper, η ΕΑΒ έχει πλέον αποκτήσει τη δυνατότητα βαφής μεγάλων αεροσκαφών του στρατιωτικού και του πολιτικού τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος της είναι να επεκτείνει τις δραστηριότητές της αυτές εντός και εκτός Ελλάδος, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και προσθέτοντας έσοδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.