ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εύβοια: Canadair πετούσε μόνο με έναν κινητήρα – «Ξύπνησαν» μνήμες από την τραγωδία στην Κάρυστο

Οι κάτοικοι είχαν αναστατωθεί και παρατηρούσαν την πτήση

Εύβοια: Canadair πετούσε μόνο με έναν κινητήρα – «Ξύπνησαν» μνήμες από την τραγωδία στην Κάρυστο

Τραγικές μνήμες «ξύπνησαν» από τη συντριβή του Ιουλίου με τους δύο νεκρούς πιλότους στην Εύβοια όταν οι έντρομοι κάτοικοι είδαν ένα Canadair να πετάει μόνο με έναν κινητήρα στην Κάρυστο.

Οι κάτοικοι παρατηρούσαν την πτήση, που έφερε στο νου τους τις εικόνες με τους δύο ηρωικούς πιλότους του Canadair να χάνουν τη ζωή τους, προσπαθώντας να σβήσουν φωτιά στην ίδια περιοχή τον Ιούλιο, όταν και το φτερό της ατράκτου χτύπησε σε δέντρο με αποτέλεσμα την απώλεια στήριξης και τη σφοδρή συντριβή στο έδαφος.

Ευτυχώς, σημειώνει το evima.gr, η αγωνία έλαβε τέλος σχετικά γρήγορα όταν και έγινε αντιληπτό πως ο χειριστής ενεργοποίησε μετά και τον δεύτερο κινητήρα του αεροσκάφους.

Το Canadair που έπεσε στις 25 Ιουλίου ήταν τύπου CL 215 της δεκαετίας του ’70, από τους παλαιότερους τύπους του στόλου και είχε απογειωθεί από τη διμοιρία της Ελευσίνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πρόσκρουση σκοτώθηκαν ακαριαία οι Χρήστος Μουλάς και Περικλής Στεφανίδης, οι οποίοι υπηρετούσαν στην 355η Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112ης Πτέρυγας Μάχης και σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου με το CL-215 Canadair τους λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με στόχο να συμμετάσχουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.