ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Γερμανία: «Οι παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία δεν την επηρεάζουν στο θέμα των Taurus»

«Σημαντικό η Ουκρανία να υποστηρίζεται στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας»

Γερμανία: «Οι παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία δεν την επηρεάζουν στο θέμα των Taurus»

Η δέσμευση της Δανίας και της Ολλανδίας να παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία δεν θα «πιέσει» το Βερολίνο να στείλει πυραύλους Taurus στο Κίεβο, αυτό δήλωσε η γερμανική κυβέρνηση. 

Ερωτηθείς εάν η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ολλανδία και τη Δανία στην Ουκρανία θα αύξανε την πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για το ζήτημα του Taurus, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Χέμπεστραϊτ είπε ότι «δεν έγινε αισθητή τέτοια πίεση», σύμφωνα με το γερμανικό μέσο ενημέρωσης Tagesschau. Ο εκπρόσωπος προσέθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για το εάν θα προμηθεύσει στην Ουκρανία πυραύλους ή όχι.

«Είναι σημαντικό να μην υπάρχει νέο καθεστώς αυτή τη στιγμή», είπε. Είναι επίσης σημαντικό «η Ουκρανία να υποστηρίζεται στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», είπε ο Χέμπεστραϊτ, τονίζοντας ότι η Γερμανία είναι ο ισχυρότερος στρατιωτικός υποστηρικτής της Ουκρανίας μετά τις ΗΠΑ.

Η Ολλανδία και η Δανία δεσμεύτηκαν την Κυριακή να στείλουν έως και 61 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι ανέφερε στη συνέχεια ότι ελπίζει ότι η προσφορά των δύο χωρών θα συμβάλλει ώστε περισσότερες χώρες να προχωρήσουν σε παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κίεβο έχει ζητήσει επανειλημμένα από το Βερολίνο να του παράσχει τους πυραύλους Taurus. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε το Βερολίνο να παράσχει πυραύλους Taurus το συντομότερο δυνατό. Είπε ότι με τους πυραύλους Taurus, η Ουκρανία θα μπορούσε «να προσεγγίσει τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής στο ουκρανικό έδαφος πολύ πέρα ​​από την πρώτη γραμμή, να διαταράξει τις γραμμές προμηθειών τους και να καταστρέψει κέντρα διοίκησης και αποθήκες πυρομαχικών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.