ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η αποθήκη Β΄ Χορηγίας έξι χλμ. από την 111ΠΜ ήταν η αποθήκη που ανατινάχθηκε

Άνηκε είτε στην 341Μ είτε στην 347Μ

Η αποθήκη Β΄ Χορηγίας έξι χλμ. από την 111ΠΜ ήταν η αποθήκη που ανατινάχθηκε

Η υπέργεια αποθήκη βρισκόταν έξι χιλιόμετρα βόρεια του αεροδρομίου της 111 Πτέρυγας Μάχης και διέθετε «πυρομαχικά Β χορηγίας», όπως ονομάζονται τα πυρομαχικά που βρίσκονται για προφανείς λόγους, εκτός της αεροπορικής βάσης και δεν είναι πυρομαχικά άμεσης χρήσεως.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας δε δίνει πληροφορίες για τις ποσότητες των πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα και καλώς πράττει και δε διαθέτει, ακόμη, ακριβή εικόνα για των αριθμό των βομβών και των βλημάτων που καταστράφηκαν από τη φωτιά στη Μαγνησία. Ο τελικός απολογισμός της καταστροφής θα γίνει αφότου η φωτιά σβήσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αποθήκη πυρομαχικών που κάηκε, ανήκε πιθανότατα στην 341 ή στη 347 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, από τις οποίες επιχειρούν αεροσκάφη F-16C/-D Block 50. Το μίγμα της κάθε χορηγίας εξαρτάται από το είδος αποστολής της κάθε μοίρας. Τα αεροσκάφη της 341 και της 347 εκτελούν αποστολές αέρος – αέρος και προσβολής στόχων εδάφους.

Παρότι η φωτιά βρισκόταν από χθες σε απόσταση ορισμένων χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, η μεταφορά των πυρομαχικών ήταν τεχνικά αδύνατη.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, ο περιβάλλον χώρος των εγκαταστάσεων και ειδικά ο χώρος με τις αποθήκες είναι πάντα καθαρισμένος από χόρτα που μπορούν να αποτελέσουν καύσιμη ύλη. Μάλιστα, πριν από δύο ημέρες την 111 Πτέρυγα Μάχης είχε επιθεωρήσει ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.