ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Έρχεται υπογραφή συμφώνου φιλίας Ισραήλ και Τουρκίας; – Ματαίωσε την συμμετοχή της στον φετινό «Ηνίοχο» η ισραηλινή Αεροπορία (upd)

Τι δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών

Έρχεται υπογραφή συμφώνου φιλίας Ισραήλ και Τουρκίας; – Ματαίωσε την συμμετοχή της στον  φετινό  «Ηνίοχο» η ισραηλινή Αεροπορία  (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 16:55): Ραγδαίες εξελίξεις ενδέχεται να υπάρξουν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου μετά τις πληροφορίες ότι η ισραηλινή Αεροπορία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην εθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος».

 Την άσκηση διοργανώνει η Πολεμική Αεροπορία.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως επίκειται υπογραφή σύμφωνου φιλίας και συνεργασίας με τρεις τουλάχιστον χώρες της περιοχής, τις οποίες δεν κατονόμασε.

 Η φετινή εθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» η οποία πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 24 Απριλίου και 5 Μαΐου θα έχει περιορισμένες ξένες συμμετοχές.

Όπως αναφέρει και ο γνωστός αμυντικός αναλυτής Μπάμπακ Ταγκβάε, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην συμμετάσχει η Αεροπορία της χώρας στον «Ηνίοχο».

Όπως λέει η απόφαση είναι πολιτική και αφορά τον κατευνασμό  της Τουρκίας στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης των δύο χωρών, αλλά και της υπογραφής συμφώνου φιλίας και συνεργασίας, με τουλάχιστον τρεις χώρες, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Πάντως σύμφωνα με Twitter  που αναμετέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, η πρώτη χώρα που θα υπογραφεί σύμφωνο φιλίας θα είναι το Σουδάν, ενώ αναφέρονται ακόμη η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και το Μαρόκο.

Εάν οι πληροφορίες ευσταθούν τελικά, η φετινή άσκηση θα είναι περιορισμένη  σε ότι αφορά τις διεθνείς συμμετοχές καθώς μόνο ΗΠΑ και Γαλλία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν.

Εάν οι πληροφορίες ευσταθούν τελικά, η φετινή άσκηση θα είναι περιορισμένη  σε ότι αφορά τις διεθνείς συμμετοχές καθώς μόνο ΗΠΑ και Γαλλία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.