ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μεγάλη συμφωνία πώλησης προηγμένων UAV και UCAV από τον Ιράν στην Ρωσία

Κατάλαβαν κάπως αργά οι Ρώσοι ότι τα δεδομένα του πολέμου έχουν αλλάξει

Μεγάλη συμφωνία πώλησης προηγμένων UAV και UCAV από τον Ιράν στην Ρωσία

To Ιράν ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την Ρωσία να την εφοδιάσει με «εκατοντάδες drone» αρκετά από τα οποία θα είναι και οπλισμένα, ανέφερε ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζέικ Σάλιβαν.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο μετέφερε την πληροφορία της προμήθειας του υλικού «με επείγουσες διαδικασίες». Παράλληλα, θα αρχίσει και η εκπαίδευση του προσωπικού από Ιρανούς χειριστές.

Η Ρωσία κατά ένα περίεργό μεταφυσικό τρόπο, αρνούνταν κατηγορηματικά να εντάξει τα drone, ούτε καν τα αιωρούμενα πυρομαχικά στο οπλοστάσιό της, περιοριζόμενη σε μικρά UAV τακτικής παρατήρησης (αν αυτή η τακτική σας θυμίζει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, καλά κάνει και σας τις θυμίζει; Είμαστε χειρότεροι και από τους Ρώσους σε αυτό τον τομέα).

Χωρίς οπλισμό. Εμαθε την αξία τους με επώδυνο τρόπο και το σοβιετικής αντίληψης επιτελείο πόνεσε μέχρι να καταλάβει την χρησιμότητά τους.

Γιατί τα UAV παρατήρησης δεν επαρκούν ούτε καν να δώσουν επαρκείς πληροφορίες για κινούμενους στόχους στο πυροβολικό.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου φάνηκε ότι η Ρωσία έχει χάσει μεγάλους αριθμούς drone παρατήρησης που δεν μπορεί να τους αναπληρώσει εύκολα.

Το Ιράν όμως  έχει περισσότερη εμπειρία σε ζητήματα ενόπλων drone ή drone-καμικάζι από τη Ρωσία.

Τα drone διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου: χρησιμοποιούνται για συλλογή πληροφοριών, αναγνώριση και επιτήρηση, για εκτοξεύσεις πυραύλων, ρίψεις βομβών…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS και οβίδες υψηλής ακρίβειας. Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής, η Ουάσινγκτον έχει παραδώσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια αξίας 6,9 δισ. δολαρίων.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.