ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νέο πρόβλημα αναγκάζει την αμερικανική Αεροπορία να καθηλώσει μεγάλο μέρος του στόλου των F-35

Ποια η αιτία για την καθήλωση

Νέο πρόβλημα αναγκάζει την αμερικανική Αεροπορία να καθηλώσει μεγάλο μέρος του στόλου των F-35

Να καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35 αποφάσισε η Αεροπορία των ΗΠΑ.

Αιτία είναι -ακόμη- ένα ελάττωμα σε εξάρτημα μέσα στο εκτινασσόμενο κάθισμα, κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει τον πιλότο να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος με ασφάλεια αν παρουσιαζόταν έκτακτη ανάγκη.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε πρόβλημα στις εκρηκτικές συσκευές (CAD) που δίνουν την απαιτούμενη ώθηση για την εκτίναξη του καθίσματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με την USAF, ορισμένες παρτίδες τέτοιων συστημάτων χαρακτηρίστηκαν από την εταιρεία Martin – Baker, η οποία κατασκευάζει τα εκτινασσόμενα καθίσματα, ως «ελαττωματικά» και «ότι χρήζουν άμεσης αντικατάστασης».

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε εντολή για την προσωρινή καθήλωση περίπου 300 εκπαιδευτικών αεροσκαφών αλλά και πολλών F-35 καθώς επίσης και ενός αδιευκρίνιστου αριθμού μαχητικών τύπου F/A-18 και E/A-18G του αμερικανικού Ναυτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, το ζήτημα αυτό δημιούργησε πρόβλημα και σε άλλες χώρες όπως την Βρετανία και την Γερμανία, με την βρετανική βασιλική Αεροπορία και την Luftwaffe αντίστοιχα να καθηλώνουν σημαντικό αριθμό μαχητικών αεροσκαφών τύπου Eurofighter Typhoon, ενώ την ίδια μοίρα είχαν και αεροσκάφη τύπου HAWK της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Red Arrows» της RAF.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.