ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νότια Κορέα: Υπέγραψε συμφωνία για απόκτηση 20 νέων μαχητικών F-35A

Πρόσφατα αποσύρθηκε ένα μαχητικό, γιατί κτύπησε με πτηνό

Νότια Κορέα: Υπέγραψε συμφωνία για απόκτηση 20 νέων μαχητικών F-35A

Συμφωνία για την απόκτηση 20 επιπλέον stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35A υπέγραψε η Νότια Κορέα με τις ΗΠΑ. 

Η συμφωνία αυτή, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος FMS των ΗΠΑ, βασίζεται στην προηγούμενη απόκτηση 40 μαχητικών F-35A από τη Νότια Κορέα στην εναρκτήρια φάση του προγράμματος μεταξύ 2019 και 2022.

Ωστόσο, η Αεροπορία της Νότιας Κορέας (ROKAF) απέσυρε πρόσφατα ένα μαχητικό λόγω σημαντικής ζημιάς που προκλήθηκε από ένα χτύπημα πτηνών τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το γραφείο Εξαγορών Άμυνας της Νότιας Κορεάς (DAPA), τα νέα μαχητικά έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν από το 2027.

Τα πρόσθετα F-35A προσφέρουν 1,5 φορές αύξηση στην εσωτερική χωρητικότητα οπλισμού σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις και έχουν τη δυνατότητα να εξοπλιστούν με βόμβες ακριβείας GBU-56 (L-JDAM).

«Το μαχητικό F-35A, που λειτουργεί σε όλη την μας Αεροπορία και σε 17 άλλα έθνη, μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα αποδεδειγμένο ρεκόρ υψηλών επιδόσεων», επιβεβαίωσε ένας αξιωματούχος του DAPA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το DAPA επιβεβαίωσε περαιτέρω τις συνεχείς προετοιμασίες για έργα που στοχεύουν στη βελτίωση των δυνατοτήτων απόδοσης του αεροσκάφους F-35A που προμηθεύτηκε στην αρχική φάση του προγράμματος, τονίζοντας τη συνεχή δέσμευση για την εξέλιξη και τη βελτιστοποίηση αυτών των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.