ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Steadfast Noon 2023» με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων

Αποτελεί την μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ εστιασμένη στις επιχειρήσεις πυρηνικών όπλων

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Steadfast Noon 2023» με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων

Στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Steadfast Noon 2023», που διεξήχθη υπό την διεύθυνση του Ανώτατου Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe – SACEUR) General Christopher G. Cavoli από 16 έως 26 Οκτωβρίου, συμμετείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση τύπου LIVEX (Live Exercise), αποτελεί την μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ εστιασμένη στις επιχειρήσεις πυρηνικών όπλων, και αποσκοπεί στην εκπαίδευση επί των διαδικασιών μεταστάθμευσης των αεροσκαφών High Readiness (HR) Dual Capable Aircrafts (DCA) σε επιλεγμένες βάσεις, καθώς και επί των διαδικασιών υποστήριξης των επιχειρήσεων πυρηνικών όπλων με συμβατικά αεροσκάφη (Support of Nuclear Operations With Conventional Air Tactics – SNOWCAT).

Εικόνες από την άσκηση:

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις αεροπορικές βάσεις Aviano, Ghedi, Trapani και Gioia Del Colle της Ιταλίας, και σε αυτήν η Ελλάδα συμμετείχε με 3 αεροσκάφη F-16 και το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και με έναν αξιωματικό ως σύνδεσμο (Liaison Officer – LNO) στο επιτελείο διεξαγωγής της άσκησης στην αεροπορική βάση Aviano, ενώ συνολικά συμμετείχαν προσωπικό και αεροπορικά μέσα από 13 χώρες της Συμμαχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση συνέβαλε, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην αναβάθμιση της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνέργειας των Ενόπλων Δυνάμεων σε συμμαχικό πλαίσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.