ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

2 Δεκεμβρίου: Η ώρα της μεγάλης αποκάλυψης για το νέο αμερικανικό βομβαρδιστικό των 203 δισ.$

Κανείς δεν έχει δει ακόμη το πιο προηγμένο αμερικανικό αεροσκάφος

2 Δεκεμβρίου: Η ώρα της μεγάλης  αποκάλυψης για το νέο αμερικανικό βομβαρδιστικό των 203 δισ.$

Η Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημόσια παρουσίαση του νέου της στρατηγικού βομβαρδιστικού  του πιο προηγμένου αεροσκάφους που δημιουργήθηκε ποτέ αυτή την εβδομάδα, αφού ξόδεψε σχεδόν 203 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα.

Το βομβαρδιστικό stealth B-21 Raider θα παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις Northrop Grumman στο Palmdale της Καλιφόρνια, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Το βομβαρδιστικό σχεδιάστηκε για να εκτελεί αποστολές  μεγάλης εμβέλειας και πυρηνικές αποστολές χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής ηλεκτρονικών και stealth.

Επί του παρόντος, έξι βομβαρδιστικά κατασκευάζονται στο Palmdale με περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος. Αναμένεται να πετάξουν το 2023.

Η Αεροπορία των ΗΠΑ και η Northrop άρχισαν να αναπτύσσουν το βομβαρδιστικό το 2015, αφού η αεροπορική και αμυντική εταιρεία κέρδισε τη σύμβαση για το σχεδιασμό και την παραγωγή του αεροσκάφους.

Το προηγμένο αεροσκάφος πήρε το όνομά του από την επιδρομή του  Doolittle – όπου βομβαρδιστικά  B-25 βομβάρδισαν για πρώτη φορά το Τόκιο τον Απρίλιο του 1942, σε μια αποστολή που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Doolittle Raid»

Οι εκπρόσωποι της Northrop χαρακτήρισαν το B-21 «πρωτοποριακό» και «τεχνολογική αριστεία».

«Το B-21 είναι το πιο προηγμένο στρατιωτικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ και είναι προϊόν πρωτοποριακής καινοτομίας και τεχνολογίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τομέα της Northrop και γενικός διευθυντής Dough Young.

«Το Raider παρουσιάζει την αφοσίωση και τις δεξιότητες των χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται καθημερινά για να παραδώσουν αυτό το αεροσκάφος», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.