Πτώση Phantom F-4: Θρήνος στο πανελλήνιο για τους δύο πιλότους

Οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στα αίτια της τραγωδίας που οδήγησε στον θάνατο των δύο πιλότων

Πτώση Phantom F-4: Θρήνος στο πανελλήνιο για τους δύο πιλότους

Μαύρη μέρα για την Ελλάδα είναι η σημερινή, καθώς με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 που συνετρίβη ανοιχτά της Ανδραβίδας, κατά την διάρκεια άσκηση, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ολοκληρώθηκαν, καθώς από την συγκέντρωση των ευρημάτων, προκύπτει ότι ο 31χρονος Σμηναγός, Ευστάθιος Τσιτλακίδης, είναι νεκρός. Λίγες ώρες μετά την πτώση του μαχητικού, το ΓΕΑ ανακοίνωσε τον θάνατο του συγκυβερνήτη, του 20χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του Σμηναγού συμμετείχαν τρία ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και ένα υποβρύχιο drone με δυνατότητα έρευνας σε βάθος έως και 100 μέτρων.

Τώρα οι έρευνες θα επικεντρωθούν στα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα δύο παλικάρια της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο πιλότος του δεύτερου Phantom που πετούσε μαζί με το μοιραίο μαχητικό υποστηρίζει ότι το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια μίας παρατεταμένης στροφής, τη στιγμή που το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 300 ποδιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.