ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε πολυεθνική άσκηση με μαχητικά από Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία συμμετείχαν ελληνικά F-16

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «OCEAN SKY 2023» που διεξήχθη στην Ισπανία

Σε πολυεθνική άσκηση με μαχητικά από Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία συμμετείχαν ελληνικά F-16

Στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση με την επωνυμία «OCEAN SKY 2023», που διεξήχθη υπό την διεύθυνση και τον συντονισμό της Αεροπορίας της Ισπανίας (Spanish Air Force – SAF), στην Αεροπορική Βάση Gando των Κανάριων Νήσων συμμετείχαν ελληνικά μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας από την Παρασκευή 13 έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «η “OCEAN SKY 2023” είναι άσκηση τύπου INVITEX – LIVEX (Invitation to an Exercise – Live Exercise) που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση. Σκοπός της είναι η εξάσκηση των συμμετεχόντων σε εναέριες αποστολές (Air to Air) οι οποίες δημιούργησαν ένα άκρως απαιτητικό επιχειρησιακό περιβάλλον, που συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυμερές και συμμαχικό πλαίσιο».

Η Ελλάδα συμμετείχε στην άσκηση με τέσσερα F-16 και το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης ενώ συμμετείχαν, επίσης, αεροσκάφη από Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία καθώς και αεροπορικά μέσα από την European Air Transport Command – EATC (ένα αεροσκάφος KC767 από την Ιταλία, ένα αεροσκάφος Α330MRTT από την Γαλλία και ένα αεροσκάφος Α400Μ από την Ισπανία).

Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση

Κατά την διάρκεια της άσκησης, εξετάστηκαν τα ακόλουθα σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• Επιθετικές Αεροπορικές Επιχειρήσεις (Offensive Counter Air – OCA).
• Αμυντικές Αεροπορικές Επιχειρήσεις (Defensive Counter Air – DCA).
• Αποστολές Επίθεσης/Προστασίας Υψηλής Αξίας Ιπτάμενων Μέσων (High Value Airborne Asset Attack/Protect – HVAA Attack/Protect).
• Έρευνα και διάσωση μάχης (Combat Search and Rescue – CSAR).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.