ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα τουρκικά think tank μιλάνε για «μεταφορά των S-400 στην δυτική Μικρά Ασία» – Ποια θα μπορούσε να είναι η ελληνική απάντηση

Λύσεις υπάρχουν - Βούληση υπάρχει;

Τα τουρκικά think tank μιλάνε για «μεταφορά των S-400 στην δυτική Μικρά Ασία» – Ποια θα μπορούσε να είναι η ελληνική απάντηση

Σκέψεις για να  μεταφερθούν οι S-400 στο Αιγαίο, βασικά σε μια βάση περί τα 100 χλμ. ανατολικά της Σμύρνης γίνονται στη Τουρκία: “Θα ήταν σκόπιμο να μεταφερθούν οι S-400 στο Αιγαίο, στην περιοχή της Σμύρνης»  δηλώνει υποπτέραρχος ε.α. και σύμβουλος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Beyazıt Karataş.

Γενικά η τάση να μεταφερθούν μόνιμα (γιατί, γενικά μέσα σε 24 ώρες μπορεί να μεταφερθούν αεροπορικώς, να αναπτυχθούν και να επιχειρήσουν) οι S-400 στην δυτική Μικρά Ασία, είναι μία τάση που ενισχύεται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Φυσικά μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν άκρως αρνητική για την Ελλάδα, καθώς οι S-400 έχουν γράψει περί τις 40 καταρρίψεις ουκρανικών μαχητικών Su-27, -29 και MiG-29 και 50 καταρρίψεις βλημάτων στην Ανατολική και Βόρεια Ουκρανία, επιχειρώντας από Ρωσία και Λευκορωσία.

Ποια θα μπορούσε να ήταν η ακαριαία απάντηση της Ελλάδας που θα τελείωνε την τουρκική Αεροπορία; Μεταφορά των S-300PMU1σε ένα νησί όπως η Σαμοθράκη στο βόρειο Αιγαίο ή η Μύκονος στο Κεντρικό Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οσο και αν έχουμε συνδυάσει την Μύκονο με τον κοσμποπολίτικο τουρισμό, το ραντάρ της Μυκόνου είναι «καρφί στο μάτι» των Τούρκων και η δέσμευση των περιοχών από την Άγκυρα στο κεντρικό Αιγαίο, ξεκινά από την Μύκονο, περνά στην Άνδρο και μετά στην Ικαρία. Φανταστείτε τους S-300PMU1, έστω μία συστοιχία, στο νησί, σε συνεργασία με το ραντάρ, τι εκατόμβη θα προκαλούσε στα τουρκικά F-16…

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.