
Για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ένα από τα αναβαθμισμένα F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά, την Τρίτη (28/10) θα πετάξει στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, με την ομάδα επιδείξεων «ΖΕΥΣ», ο Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργος Σωτηρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταβεί από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Το αεροσκάφος, με το οποίο θα πραγματοποιήσει την αεροπορική επίδειξη, θα είναι ένα από τα αναβαθμισμένα F16 τύπου Viper.
Η δοκιμαστική πτήση στη Θεσσαλονίκη αναμένεται -καιρού επιτρέποντος- να γίνει την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου.
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι μία από τις πρώτες που εξοπλίστηκε με την συγκεκριμένη έκδοση F-16.
Η έκδοση «Viper», πρόκειται για την τελευταία και πιο προηγμένη έκδοση του F-16 στον κόσμο.
Ακολουθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.