«Tiger Meet 2022»: Εντυπωσιακό βίντεο δείχνει μαχητικά να πετούν πάνω από την Ακρόπολη

Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση διεξάγεται έως τις 20 Μαΐου στην αεροπορική βάση του Άραξου

«Tiger Meet 2022»: Εντυπωσιακό βίντεο δείχνει μαχητικά να πετούν πάνω από την Ακρόπολη

Η Πολεμική Αεροπορία, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο δείχνει εντυπωσιακά πλάνα, από την πτήση μαχητικών αεροσκαφών για την άσκηση «Tiger Meet 2022» που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 335 μοίρα και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, στην αεροπορική βάση στον Άραξο.

Μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του ΝΑΤΟ πέταξαν συμβολικά πάνω από την Ακρόπολη, αλλά και από άλλες περιοχές, όπως τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Πάνω από τη χώρα μας πέταξαν ένα ιταλικό Eurofighter, δύο ελληνικά και δύο βελγικά F-16, τέσσερα γαλλικά Rafale, ένα ελβετικό και ένα ισπανικό F-18 καθώς και δύο ελικόπτερα Μ24 από την Τσεχία.

Στην άσκηση συμμετέχουν 60 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Τσεχία, με αποστολές σύνθετων επιχειρήσεων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου όπως αμυντικές/επιθετικές επιχειρήσεις εναντίον αεροπορικής ισχύος, αεροπορικής απομόνωσης, δυναμικής στοχοποίησης, στοχοποίησης χρονικά ευαίσθητων στόχων αλλά και επιχειρήσεις καταστολής – καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, επιχειρήσεις αεροπορικών δυνάμεων επ’ ωφελεία χερσαίων και θαλάσσιων επιχειρήσεων.

Οι αποστολές υποστηρίζονται από ιπτάμενο radar του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, η άσκηση «θα δώσει μια διττή και συνάμα μοναδική δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι αφενός θα λάβουν μια υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» και αφετέρου θα ενδυναμώσουν τους δεσμούς φιλίας και θα προωθήσουν τις μακροχρόνιες παραδόσεις της κοινότητας NATO Tiger Association».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.