ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Βούλγαρος ΥΠΑΜ: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μας δώσουν F-16 – Πρέπει να κρατήσουμε τα MiG-29»

«Υπήρχαν αιτήματα για αεροσκάφη Su-25 και MiG-29 αλλά δεν έγινε κάποια αποστολή»

Βούλγαρος ΥΠΑΜ: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μας δώσουν F-16 – Πρέπει να κρατήσουμε τα MiG-29»

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Ντιμίταρ Στογιάνοφ, παραθέτοντας επιστολή της Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά την διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλή, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παράσχουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 για την αντικατάσταση των αεροσκαφών MiG-29.

Ο Στογιάνοφ πρόσθεσε ότι το υπουργείο του εργάζεται για την παράταση της διάρκειας ζωής των μαχητικών αεροσκαφών MiG-29.

Ο Ivaylo Mirchev βουλευτής του Continue the Change – Democratic Bulgaria ρώτησε τον Υπουργό Άμυνας σχετικά με το ενδεχόμενο η Βουλγαρία να χρησιμοποιήσει ένα ποσό για να αγοράσει αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό σε περίπτωση που η Βουλγαρία δώσει στην Ουκρανία σοβιετικό στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς και ποιες ενέργειες έχει κάνει το Υπουργείο Άμυνας. Ο Στογιάνοφ είπε ότι το ποσό καθώς και αυτό που έχει προσφέρει η αμερικανική πλευρά είναι απόρρητες πληροφορίες.

«Είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει προτάσεις για παροχή όπλων στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης», σημείωσε ο Στογιάνοφ. «Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν στην εξουσία, υπήρχαν αιτήματα για αεροσκάφη Su-25 και MiG-29, οβίδες και άλλο οπλισμό, αλλά δεν έγινε κάποια αποστολή», πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία έχει υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αγορά 16 νέων μαχητικών F-16, που κατασκευάζονται ήδη από την Lockheed Martin. Καθώς όμως η παράδοση του πρώτου μαχητικού αναμένεται να γίνει μετά το 2025, η Σόφια θέλει να μισθώσει άλλα αεροσκάφη για να καλύψουν το «κενό» στην προστασία του εναέριου χώρου της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διάρκεια πτήσης των βουλγαρικών MiG-29 λήγει στα μέσα του έτους, αλλά παρόλα αυτά ο στρατός σκοπεύει να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί μέχρι το τέλος του 2023. Τον περασμένο Μάρτιο, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια έξι κινητήρων για τα σοβιετικά αεροσκάφη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.