ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΥΠΑΜ: «Δεν έχουμε ιδέα πότε θα επαναλειτουργήσει το “πνιγμένο” Στεφανοβίκειο – Άγνωστο το κόστος των ζημιών»

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ισχυρίζεται ότι τα Apache δεν υπέστησαν ζημιές

ΥΠΑΜ: «Δεν έχουμε ιδέα πότε θα επαναλειτουργήσει το “πνιγμένο” Στεφανοβίκειο – Άγνωστο το κόστος των ζημιών»

Άγνοια επικαλέστηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε ερώτηση αναφορικά με το πότε θα επαναλειτουργήσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο, το οποίο παραμένει βυθισμένο στα λασπόνερα.

Παράλληλα, για τη σε σχέση με τα «πνιγμένα» στρατιωτικά ελικόπτερα, ο κ. Κεφαλογιάννης εξέθεσε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ, ο οποίος είχε σπεύσει να διαψεύσει τις φωτογραφίες.

«Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανεξεταστεί η λειτουργία του αεροδρομίου εφόσον βεβαιωθούν οι στρατιωτικές αρχές ότι υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις» απάντησε ο υφυπουργός σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της Νίκης, Γιώργου Ρούντα, προσθέτοντας πως «κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το κόστος» των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Σε σχέση με τις φωτογραφίες και το βίντεο με τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα, ο κ. Κεφαλογιάννης ισχυρίστηκε ότι υπήρξε άμεση ενημέρωση από τις αρμόδιες διευθύνσεις του ΓΕΣ προς την πρώτη ταξιαρχία αεροπορίας προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα σχετικά πρωτόκολλα. «Τελευταία μετακινήθηκαν τα Χιούι που είναι ανενεργά και έχουν αποσυρθεί προ πολλών ετών. Αυτά είναι τα ελικόπτερα που είδαμε στις φωτογραφίες στον Τύπο», ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποίησε.

Στη δευτερολογία του, ο υφυπουργός πρόσθεσε πως οι φωτογραφίες από τα «ναυαγισμένα» Apache τραβήχτηκαν κατά τη μεταφορά των ελικοπτέρων, υποστηρίζοντας πως δεν υπέστησαν καμία φθορά από την πρόσφατη κακοκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, τα λόγια του Γ. Κεφαλογιάννη αποδεικνύουν τα ψεύδη του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ, Γιώργου Κολώνια, ο οποίος διαβεβαίωνε πως όλα τα ελικόπτερα ήταν ασφαλή και μετά από λίγη ώρα γνωστοποιήθηκε η εντολή εκκένωσης του αεροδρομίου.

Βέβαια οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι ζήτημα αν έχουν διασωθεί και είναι άμεσα επιχειρησικά 5 (πέντε) από τα 70 (εβδομήντα) ΟΗ-58 Kiowa Warrior που παραλάβαμε από τις ΗΠΑ το 2019!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα τα άλλα έχουν γίνει φωλιές των ψαριών της λίμνης Κάρλα μέσα στα κτίρια της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο ή έχουν υποστεί τέτοια ζημιά από το νερό που κοστίζει περισσότερο να τα επισκευάσουμε από το να αγοράσουμε νέα από τα αποθέματα των ΗΠΑ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.