Άγρια καταδίωξη οδηγού ταξί στο κέντρο της Αθήνας – Αρνήθηκε να υποβληθεί σε τροχονομικό έλεγχο

Προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς

Άγρια καταδίωξη οδηγού ταξί στο κέντρο της Αθήνας – Αρνήθηκε να υποβληθεί σε τροχονομικό έλεγχο

Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, σημειώθηκε άγρια καταδίωξη ενός οδηγού ταξί στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος αρνήθηκε να υποβληθεί σε τροχονομικό έλεγχο και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά ο οδηγός συνελήφθη στην περιοχή του Μοναστηρακίου, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, απάτη κατ’ επάγγελμα και επικίνδυνη οδήγηση.

Ειδικότερα, ο ως άνω οδηγός αρχικά εντοπίστηκε να αρνείται τη μίσθωση του οχήματός του σε δύο διαφορετικούς πελάτες, καθότι ο προορισμός τους δεν ήταν της αρεσκείας του.

Στη συνέχεια και ενώ του έγινε σήμα στάσης από το κλιμάκιο των Ο.Ε.Π.Τ.Α., ώστε να υποβληθεί σε τροχονομικό έλεγχο, το αγνόησε και κινούμενος παραβίασε διπλή διαχωριστική λωρίδα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αφού πραγματοποίησε συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, τελικά ακινητοποιήθηκε από τους τροχονόμους.

Σε ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο ως άνω οδηγός κατείχε πλαστή ειδική άδεια οδήγησης ΤΑΞΙ, αφού η γνήσια είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί, καθότι ήταν υπότροπος πειθαρχικών παραβάσεων.

Επιπρόσθετα δεν είχε θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο από τις 15-3-2022, έχοντας διανύσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα περί τα 20.000 χλμ., χωρίς να εκδίδει αποδείξεις, με σκοπό την αποφυγή καταβολής του αναλογούντος φόρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.