Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς σε οικισμό Ρομά στη Θεσ/νίκη: Τρεις τραυματίες & ένας σκύλος νεκρός – 4 συλλήψεις

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. την επόμενη ημέρα

Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς σε οικισμό Ρομά στη Θεσ/νίκη: Τρεις τραυματίες & ένας σκύλος νεκρός – 4 συλλήψεις

Οι τέσσερις Ρομά που συνελήφθησαν για το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον οικισμό «Αγίας Σοφίας» στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή.

Όλα έγιναν περίπου στις 7 το απόγευμα, όταν έξι άντρες, εκ των οποίων οι δύο αναζητούνται από την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι ενός 43χρονου και ξεκίνησαν να πυροβολούν με κυνηγητικό όπλα.

Η αιτία φέρεται να ήταν οι οικονομικές διάφορες που είχαν μεταξύ τους, ωστόσο ακόμη διερευνάται από τις διωκτικές αρχές.

Από το σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς, τραυματίστηκαν συνολικά τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 8 ετών, όταν σκάγια πέρασαν αριστερά από το μέτωπό της.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στο μέτωπο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ένας 40χρονος δέχθηκε πυρά στα γεννητικά όργανα και αφού υποβλήθηκε σε χειρουργείου, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε Ουρολογική κλινική του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”.

Από σκάγια πυροβόλου όπλου τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σε 24χρονο (ένας εκ των συλληφθέντων).

Για το επεισόδιο συνελήφθησαν τέσσερις άντρες, όλοι Ρομά, 32, 24, 21 και 43 ετών, ενώ αναζητούνται αλλά δύο άτομα, 19 και 27 ετών, τα οποία έχουν ταυτοποηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Από τις αστυνομικές έρευνες διαπιστώθηκε και ο βίαιος θάνατος ενός σκύλου που ανήκει στον 43χρονο και επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των (30.000) ευρώ.

“Κυκλοφορούσαν οπλισμένοι”

Ο πρόεδρος του οικισμού Αγίας Σοφίας, Σταύρος Καβατζίδης, ανέφερε στο protothema.gr, ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιο γλέντι στην περιοχή κι όλα φέρεται να έγιναν ύστερα από έναν καβγά που προηγήθηκε, για λόγους που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Τα άτομα φέρεται να γυρνούσαν οπλισμένοι στον οικισμό για αρκετή ώρα, πριν ξεκινήσουν να πυροβολούν.

«Δεν γνωρίζω γιατί μαλώσανε. Ήταν επτά άτομα έξω από το σπίτι και έριχναν με τα όπλα στο εσωτερικό του. Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έγινε στο σπίτι. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κοιμόταν και μέσα υπήρχαν τα ανήλικα εγγόνια του, ηλικίας από 4 έως 8 ετών. Αυτοί ήταν έξω και ρίχνανε με τις καραμπίνες. Έσπασαν και προκάλεσαν πολλές ζημιές σε σπίτια και σε αυτοκίνητα», ανέφερε ο πρόεδρος του οικισμού.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. την επόμενη ημέρα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, Πρόληψης – Καταστολής της Εγκληματικότητας και Ασφάλειας Δέλτα και τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Τροχαίας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης με ομάδα ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση στον οικισμό που εκτυλίχθηκε το συμβάν, κατά την οποία:

• διενεργήθηκαν (5) κατ’ οίκον έρευνες,
• ελέγχθηκαν (86) άτομα και
• έγιναν έρευνες σε (71) οχήματα,

ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 43χρονος ημεδαπός στο πλαίσιο αναζητήσεων για εμπλοκή του σε επικίνδυνη σωματική βλάβη του προαναφερόμενου 24χρονου συλληφθέντα, ο οποίος (24χρονος) κατηγορείται για βαριά σωματική βλάβη του 40χρονου παθόντα και παράβαση του νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Επιπρόσθετα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες όλων των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά:

• (2) κυνηγετικά όπλα που κατείχαν παράνομα,
• (16) κάλυκες κυνηγετικού όπλου,
• (11) συγκεντρωτήρες φυσιγγίου και
• (3) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένο ζώο συντροφιάς του 43χρονου άντρα. Επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίζουν, κατά περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.