Ακόμα αναζητούν τους Πακιστανούς βιαστές της 23χρονης στη Σέριφο – Από τύχη γλίτωσε τη ζωή της

Ένα κτηνώδες έγκλημα παρόμοιο με αυτό της Μυρτώς της Πάρου που βίασε και άφησε ανάπηρη ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς

Ακόμα αναζητούν τους Πακιστανούς βιαστές της 23χρονης στη Σέριφο – Από τύχη γλίτωσε τη ζωή της

Ακόμα αναζητά η αστυνομία τους Πακιστανούς που βίασαν κτηνωδώς την 23χρονη Ελληνίδα στη Σέριφο στην περιοχή Λιβάδι σε ερημική παραλία.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία από τύχη είναι ακόμα ζωντανή.

Η περίπτωση θυμίζει πάρα πολύ την Μυρτώ της Πάρου όταν πάλι ένας Πακιστανός, ο Αχμέτ Βακάς, ο οποίος βρισκόταν παράνομα στην χώρα (και εργαζόταν εξίσου παράνομα σε μία τοπική επιχείρηση) το καλοκαίρι του 2012 βίασε την τότε ανήλικη Μυρτώ και εν συνεχεία την χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι που ζύγιζε 5 κιλά με σκοπό να την δολοφονήσει για να μην τον αναγνωρίσει.

Η Μυρτώ βρέθηκε ημίγυμνη, χτυπημένη και σε κώμα και ο Αχμέτ Βακάς συνελήφθη.

Οι τραυματισμοί που υπέστη η κοπέλα, της προκάλεσαν μόνιμη αναπηρία.

Η διαφορά της υπόθεσης της 23χρονης με εκείνης της Μυρτώς είναι ότι η κοπέλα είναι ζωντανή χωρίς κάποια μόνιμη σωματική βλάβη πέραν της μόνιμης βλάβης που έχει υποστεί στην ψυχή της.

Οι Πακιστανοί μετά την αποτρόπαια πράξη τους την παράτησαν λιπόθυμη.

Όπως κατήγγειλε το θύμα στην Αστυνομία, όλα συνέβησαν το ξημέρωμα της 25ης Ιουλίου μεταξύ 04:00- 04:30.

Η κοπέλα διασκέδασε στην παραλία Λιβάδι.

Ξαφνικά και χωρίς να θυμάται κάτω από ποιες συνθήκες (οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κάτι της έριξαν στο ποτό της για κάμψουν τις αντιστάσεις της), οι δυο άνδρες την άρπαξαν χωρίς τη θέληση της και την οδήγησαν στην παραλία Αυλόμωνας.

Εκεί την πέταξαν στην άμμο, ο ένας έπεσε πάνω της κρατώντας της τα χέρια την ίδια ώρα που ο δεύτερος, την ανάγκασε σε στοματικό σεξ και παρά φύσει συνουσία και βιασμό.

Κατά την διάρκεια της αποτρόπαιας πράξης την πίεζαν συνεχώς στον λαιμό και όταν ολοκλήρωσαν τις αρρωστημένες τους ορέξεις την παράτησαν λιπόθυμη και εξαφανίστηκαν.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της Σερίφου είναι γνωστά τα πρόσωπα των δύο Πακιστανών.

Οι δυο δράστες, οι οποίοι και αναζητούνται από τους αστυνομικούς, εκτός από το γεγονός πως τα πρόσωπά τους έχουν καταγραφεί στις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του all day bar εστιατορίου, όπου επέλεξε η 23χρονη για να κλείσει την βραδιά της πριν την επιστροφή της στο δωμάτιο της, αναγνωρίστηκαν κι από αρκετούς θαμώνες όπως και εργαζόμενους της επιχείρησης από εκείνη την βραδιά.

Άλλωστε όπως περιέγραψε η νεαρή κοπέλα στην καταγγελία της στον Αστυνομικό Σταθμό της Σερίφου η ώρα ήταν γύρω στις 4 με 4:30 το πρωί, όπου ο κόσμος είχε αρχίσει να φεύγει από το μαγαζί, με αποτέλεσμα στο χώρο να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων. Δηλαδή ήταν αρκετά μικρός ο αριθμός τους για να μπορούν να «απομνημονευθούν» οι δράστες από θαμώνες και εργαζόμενους.

Αυτό που προσπαθούν οι αστυνομικοί του νησιού που έχουν αναλάβει τις έρευνες είναι να εντοπίσουν τους δυο άνδρες το συντομότερο δυνατό.

Πιστεύουν πως υπάρχουν πιθανότητες οι Πακιστανοί να εξακολουθούν να βρίσκονται στο νησί, εκτός κι αν πρόλαβαν να φύγουν με ένα από τρία δρομολόγια που έχει καθημερινά από την Σέριφο με προορισμό τον Πειραιά.

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν αναστατωθεί, γι’ αυτό κι όλοι μαζί προσπαθούν να βρουν που έμενε (ή φιλοξενούνταν από κάποιους) όλο αυτό το διάστημα το δίδυμο των δραστών, προκειμένου να εντοπίσουν έτσι τα στοιχεία της ταυτότητας τους.

Από την άλλη, εκτός από το βιντεοσκοπημένο υλικό από το μαγαζί στο Λιβάδι, όπου οι δυο Πακιστανοί, αφού γνωρίστηκαν με την κοπέλα, στη συνέχεια προσφέρθηκαν να της πληρώσουν και το τελευταίο της ποτό, αναζητούνται κι άλλες κάμερες, αφού όλοι μαζί – άγνωστο πώς – κάλυψαν μια διαδρομή 800 μέτρων μέχρι την ερημική παραλία Αυλόμωνας.

Το βάναυσο αυτό έγκλημα σε συνδυασμό με αυτό της Μυρτώς το 2012 καταδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας που έχει δημιουργήσει στην χώρα η αθρόα και ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση καθώς εισρέουν καθημερινά χιλιάδες αλλοδαποί από περιοχές της Ασίας και της Αφρικής μουσουλμανικού θρησκεύματος και με εντελώς διαφορετική κουλτούρα από την ελληνική.

Σε ό,τι αφορά το θρήσκευμα έχει τη σημασία του καθώς τις μουσουλμανικές χώρες η θέση της γυναίκας είναι πολύ υποβαθμισμένη, δεν διαθέτει τα ίδια δικαιώματα που διαθέτει σε μια κοινωνία δυτικού τύπου σαν την ελληνική και οι άνδρες αυτών των κοινωνιών θεωρούν πως έχουν «δικαιώματα» πάνω στις γυναίκες.

Στην συνολική τους κουλτούρα γυναίκα η οποία δεν είναι ενδεδυμένη με τους αυστηρούς τρόπους που επιτάσσουν οι ιμάμηδες και το θρησκευτικό τους σύστημα, θεωρείται ότι είναι ελαφρών ηθών και άρα «νόμιμος» στόχος για αυτούς.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταφτάσει κατά πολλές δεκάδες χιλιάδες στην χώρα μας και πολλοί από αυτούς δεν έχουν καταμετρηθεί, δεν είναι γνωστό που διαβιούν ενώ άλλοι κρύβονται πίσω από αιτήσεις «ασύλου» ως… πρόσφυγες.

Κανείς δεν ξέρει αν στις χώρες από τις οποίες προήλθαν είχαν ποινικό μητρώο ή αν έχουν κάνει πράγματα που δεν τα ξέρει κανείς.

Η Ελλάδα πληρώνει την πολιτική ανοχής των ελληνικών κυβερνήσεων επί δεκαετίες που επέτρεπαν να είναι διάτρητα τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο οι αλλοδαποί που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες δια Μπράντον τέτοιου είδους απεχθή εγκλήματα. Γνωρίζουν ότι ο ελληνικός Ποινικός Κώδικας για αυτούς είναι απλά χάδι.

Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το γεγονός ότι ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς που βίασε και άφησε ανάπηρη την Μυρτώ στην Πάρο το 2012, αιτήθηκε να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται πάντως και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αστυνομικές πηγές ακόμη και να συλληφθούν και να καταδικαστούν οι Πακιστανοί  δεν κινδυνεύουν με απέλαση καθώς δεν συντρέχουν λόγοι για κάτι τέτοιο. Κάτι που άλλωστε ισχύει και για τον Αχμέτ Βακάς  ο οποίος εάν αφεθεί ελεύθερος δεν πρόκειται να απελαθεί. Αυτό, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, αποτελεί  πάγια κυβερνητική γραμμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.