ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ακόμα ένας οκταπλός εκτοξευτής πυραύλων Kalibr στην υπηρεσία του ρωσικού στόλου Μαύρης Θάλασσας

Εντάχθηκε στον στόλο νέα κορβέτα

Ακόμα ένας οκταπλός εκτοξευτής πυραύλων Kalibr στην υπηρεσία του ρωσικού στόλου Μαύρης Θάλασσας

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, χθες Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της νέας κορβέτας «Tsiklon» κλάσης Karakurt στο ρωσικό ναυτικό, παρουσία του αρχηγού του Ναυάρχου Νικολάι Γεβμένοφ, ο οποίος μάλιστα παρέδωσε τη σημαία στον κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου.

Η κορβέτα κατευθυνόμενων βλημάτων Tsiklon είναι η πρώτη μονάδα επιφανείας, τα τελευταία 25 χρόνια, που κατασκευάστηκε και ναυπηγήθηκε εξ’ ολοκλήρου στο Κερτς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενταχθεί στον ρωσικό Στόλο Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος πρωταγωνιστεί στις επιχειρήσεις του ρωσικού ναυτικού στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι οι κορβέτες κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης Karakurt έχουν εκτόπισμα 800 τόνους και  χαρακτηρίζονται από ευελιξία με ικανότητα να αναπτύσσουν ταχύτητα άνω των 30 κόμβων.

Βασίζονται, σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, στις πιο προηγμένες εγχώριες τεχνολογίες που επιτρέπουν την αποτελεσματική λειτουργία τους σε όλα τα επιχειρησιακά πεδία όπου αναπτύσσονται οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν αυτονομία 15 ημερών και είναι οπλισμένες με πυραύλους cruise Kalibr-NK, Oniks και αναβαθμισμένα πυροβόλα τύπου AK-176MA 76,2 χιλιοστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.