ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ακόμα μία μοίρα μαχητικών F-35 στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία

Με το βλέμμα στην Κίνα

Ακόμα μία μοίρα μαχητικών F-35 στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία

Μαχητικά 5ης γενιάς F-35 από την αεροπορική βάση Hill της Γιούτα, έφτασαν στην Ιαπωνία ενισχύοντας την αεροπορική δύναμη πέμπτης γενιάς στην αεροπορική βάση Kadena στην θέση των F-15C/D.

Η 18η Πτέρυγα φιλοξενεί επίσης αεροσκάφη ραντάρ, ιπτάμενα τάνκερ και ελικόπτερα SAR, ενώ δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των αεροσκαφών που μεταστάθμευσαν στην Ιαπωνία αλλά σύμφωνα με ανοιχτές πηγές είναι σε επίπεδο μοίρας.

Τα μαχητικά της 4ης Μοίρας Μαχητικών, ενώνονται με τα F-35 της 356ης Μοίρας που σταθμεύει ήδη στην βάση σε ανακοίνωση. Τα μαχητικά της 356ης έφτασαν στην Ιαπωνία από την αεροπορική βάση Eielson, Αλάσκα, τον Μάρτιο.

Από τότε που η αμερικανική αεροπορία ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2022 ότι επέστρεφε και τα 48 γηρασμένα F-15C/D μετά από περισσότερα από 40 χρόνια συνεχών επιχειρήσεων των Eagle εκεί, η USAF μετέφερε νέα μαχητικά (F-35) στην βάση στην οποία έχουν φιλοξενηθεί κάθε τύπος μαχητικού με μοναδική εξαίρεση τα A-10.

Η εγγύτητα της βάσης με την Κίνα και την Ταϊβάν την καθιστά ζωτικής σημασίας θέση και πιθανό έδαφος για επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για την Ταϊβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.