
Ολοκληρώθηκε η ετήσια στρατιωτική άσκηση του αμερικανικού στρατού, «IMMEDIATE RESPONSE – 25», στην οποία συμμετείχαν επτά χώρες: Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Γεωργία και τα Σκόπια.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών και της ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των συμμαχικών δυνάμεων, σε ένα περιβάλλον ολοένα και πιο απαιτητικό γεωστρατηγικά.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η άσκηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές που θύμιζαν χολιγουντιανή παραγωγή.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες με ταυτόχρονη χρήση ρομποτικών συστημάτων και drones, σε ένα σενάριο σύγχρονου υβριδικού πολέμου, που περιλάμβανε:
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.