ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ»: Η ΕΦ ασκείται με 42°C (βίντεο)

Αισθητή η απουσία των Mil Mi-35

ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ»: Η ΕΦ ασκείται με 42°C (βίντεο)

Από 03 έως 07 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ευρείας κλίμακας Εθνική Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2024» με τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού και μέσων της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) ενώ αισθητή ήταν η απουσία των Mil Mi-35.

Η άσκηση διεξήχθη, στο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της ελεύθερης επικράτειας της Κύπρου, ενώ σε φάσεις της άσκησης συμμετείχαν έφεδροι, εθνοφύλακες, καθώς και Ομάδα Εθνοφυλάκων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Συμμετείχαν επίσης, κρατικοί φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην παροχή υποστήριξης στην ΕΦ, υπό τον συντονισμό της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΚΥΠΣΕΑ) του Υπουργείου Άμυνας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η μετατροπή τους σε οδηγίες και διαταγές σε περίοδο έντασης, κρίσης και επιχειρήσεων, η αξιολόγηση των επιχειρησιακών εργαλείων, του συστήματος επιστράτευσης και σχεδίων, καθώς και η δοκιμή του συστήματος Διοικητικής Μέριμνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, παρακολούθησε φάσεις της άσκησης που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα πεδία βολής και ασκήσεων, όπου έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις και συνεχάρη το προσωπικό για την άριστη σχεδίαση και προετοιμασία, καθώς και για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μαχητικής ικανότητας, κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες (καθώς επικρατούσαν θερμοκρασίες μέχρι και 42ο). Μέρος της άσκησης παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας, κ. Βασίλης Πάλμας, παρουσία του Αρχηγού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.