ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αμυντική συμφωνία και της Δανίας με ΗΠΑ: Για να σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα

Μετά τις αντίστοιχες με Σουηδία και Φινλανδία

Αμυντική συμφωνία και της Δανίας με ΗΠΑ: Για να σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέττε Φρεντέρικσεν, ανακοίνωσε ότι η σκανδιναβική χώρα έφτασε σε αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία θα επιτρέπει σε αμερικανικά στρατεύματα και εξοπλισμό να σταθμεύουν και να αποθηκεύονται αντίστοιχα στη δανέζικη επικράτεια.

Η 10ετής συμφωνία που ανακοινώθηκε έρχεται σε συνέχεια ανάλογων συμφωνιών που έκανε το τελευταίο διάστημα η Ουάσιγκτον με Φινλανδία και Σουηδία.

Οι διαπραγματεύσεις για την τελική διαμόρφωση του κειμένου της συμφωνίας ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους και θα υπογραφεί στα τέλη της εβδομάδας, ενώ θα τεθεί σε ισχύ σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, όταν θα έχει υιοθετηθεί η απαραίτητη σχετική νομοθεσία.

Την περασμένη Δευτέρα, η Φινλανδία επίσης υπέγραψε μια συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, η οποία παραχωρεί στον αμερικανικό στρατό πρόσβαση στα μακρά σύνορα που διατηρεί η σκανδιναβική αυτή χώρα με τη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχη συμφωνία υπέγραψε και η Σουηδία με την αμερικανική υπερδύναμη στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ η Νορβηγία, που επίσης διατηρεί ένα μικρό κομμάτι συνόρων με τη Ρωσία, είχε υπογράψει ήδη από το 2021 μια συμφωνία με την Ουάσιγκτον για τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες του στρατού των ΗΠΑ στο έδαφός της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.