ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανδραβίδα: Συνεχίστηκε και το βράδυ η επιχείρηση εντοπισμού του κυβερνήτη του μοιραίου F-4E (upd)

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Ανδραβίδα: Συνεχίστηκε και το βράδυ η επιχείρηση εντοπισμού του κυβερνήτη του μοιραίου F-4E (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 19:18, 30/01):

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των Αρχών, προκειμένου να εντοπιστεί ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ο κυβερνήτης του Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ανδραβίδας.

Ολονύκτια ήταν η έρευνα για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη του F-4E AUP Phantom που συνετρίβη στη θάλασσα, τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη 31 ετών η οποία όμως δεν απέδωσε καρπούς.

Οι έρευνες θα είναι συνεχείς και σήμερα κατά την διάρκεια της ημέρας για τον αγνοούμενο κυβερνήτη του F-4E και στο σημείο επιχειρούν 1 C-130, 1 Super Puma της ΠΑ και ένα 1 Sikorsky S-70 του ΠΝ, ενώ τα στρατιωτικά ελικόπτερα θα εναλλάσσονται. Παράλληλα στο σημείο θα επιχειρούν και πλωτά μέσα του λιμενικού σώματος.

Μια επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, η οποία θα συνεχιστεί για τρεις ημέρες όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα. Στην περιοχή επιχειρούν ένα C-130, ένα Super Puma, ένα S-70 (θα εναλλάσσονται) και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Χθες, όπως προέκυψε από ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 15 λεπτά αργότερα υπήρξε τεχνική βλάβη και οι δυο πιλότοι δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.