ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανησυχία στην Δύση για την χρήση σμήνους mini drones από ρωσικά μαχητικά 5ης γενιάς S-57

Θα τα ελέγχει ο πιλότος του μαχητικού

Ανησυχία στην Δύση για την χρήση σμήνους mini drones από ρωσικά μαχητικά 5ης γενιάς S-57

Τα ρωσικά μαχητικά πέμπτης γενιάς Su-57 θα μπορούν να «εκτοξεύουν» ένα σμήνος από μίνι drones.

Η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Για χρήση από το μαχητικό Su-57, έχουν δημιουργηθεί μικρότερα drones που θα μπορούν να εκτελούν όχι μόνο αποστολές αναγνώρισης, αλλά και επίθεσης.

Αυτά τα μίνι UAV θα ελέγχονται κατά την πτήση από τον πιλότο του μαχητικού.

Το Su-57 θα μπορεί να μεταφέρει τέτοια mini drones για διάφορους σκοπούς σε μια εξωτερική κατασκευή αλλά και στο διαμέρισμα μέσα στην άτρακτο, και στη συνέχεια να τα απελευθερώνει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Αναμένεται ότι το μαχητικό θα είναι σε θέση να εξαπολύει πολλά drones ταυτόχρονα και να ελέγξει το σμήνος αυτό», ανέφερε το RIA Novosti.

Επιπλέον, τα drones θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ηλεκτρονικό πόλεμο και για να διατρήσουν τις αντιαεροπορικές άμυνες του εχθρού.

Εξαπολύοντας πάνω από δώδεκα από αυτά τα drones, τα μαχητικά Su-57 μπορούν να υπερφορτώσουν τα κανάλια πληροφοριών του εχθρού και να εξαπολύσουν μια συγκεντρωτική επίθεση στα συστήματά τους.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, τα οχήματα αυτά πραγματοποιούν ήδη αποτελεσματικές επιθέσεις κατά των θέσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη ζώνη των ειδικών επιχειρήσεων.

Με τον πύραυλο R-37M μπορούν να χτυπήσουν αποτελεσματικά ουκρανικά αεροσκάφη από απόσταση 200 χλμ. χωρίς να φύγουν από τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.