Εκρήξεις σε ρωσική βάση στην Κριμαία – Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Δεν δέχθηκε καμία επίθεση – Ατύχημα με τα πυρομαχικά» (upd)

Δεν ανέφερε απώλειες το ρωσικό ΥΠΑΜ αλλά οι καπνοί στην μεγάλη αεροπορική βάση είναι πυκνοί

Εκρήξεις σε ρωσική βάση στην Κριμαία – Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Δεν δέχθηκε καμία επίθεση – Ατύχημα με τα πυρομαχικά» (upd)

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν σήμερα αρκετές ισχυρές εκρήξεις και είδαν μαύρο καπνό να υψώνεται από την κατεύθυνση μιας ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Νοβοφεντόριβκα στη δυτική Κριμαία και αν και στην αρχή φάνηκε να είναι μια ουκρανική επίθεση και μάλιστα να αναφέρονται νεκροί και τραυματίες τελικά το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε ότι επρόκειτο περί ατυχήματος με έκρηξη σε φυλασσόμενα πυρομαχικά χωρίς απώλειες σε κύριο υλικό και ζωές.

Μη επαληθευμένα πλάνα που τραβήχτηκαν από ντόπιους κοντά στη Novofedorovka δείχνουν την περιοχή να είναι “πνιγμέν稔 στους μαύρους καπνούς.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν επίσης καπνό να υψώνεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ακούστηκαν τουλάχιστον 12 εκρήξεις, γύρω στις 15:30 (τοπική ώρα) σήμερα το απόγευμα

Το χτύπημα έπληξε τη Novofedorovka, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά αεροδρόμια στην Κριμαία. Πιθανόν η έκρηξη να έγινε σε αποθήκη καυσίμων και λιπαντικών, εξαιτίας της οποίας υπάρχουν επανειλημμένες εκρήξεις.

Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

  • Δεν γνώριζε (4%, 1.250 Votes)
  • Αυτός είχε δώσει την εντολή (81%, 24.454 Votes)
  • Πιθανόν να γνώριζε (10%, 3.010 Votes)
  • Μάλλον αγνοούσε τα πάντα (3%, 1.011 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 402 Votes)

Σύνολο ψήφων: 30.127

Loading ... Loading ...

Τώρα εδρεύει εκεί το 43ο Σύνταγμα Μαχητικής Αεροπορίας της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, που αποτελείται κυρίως από βομβαρδιστικά Su-30SM, Su-33 και Su-24M.

Το «Schemes» δημοσίευσε μια εικόνα από την υπηρεσία Planet Labs, η οποία τραβήχτηκε σήμερα, 9 Αυγούστου στις 11:10 στο Κίεβο, δηλαδή περίπου 4 ώρες πριν από τις εκρήξεις. Η φωτογραφία δείχνει αποθήκες και στρατιωτικά αεροσκάφη.

Πού αποδίδει την έκρηξη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι εκρήξεις οφείλονται στην ανάφλεξη πυρομαχικών, τα οποία βρίσκονταν σε χώρο αποθήκευσης της βάσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κανείς δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη και ο αεροπορικός εξοπλισμός του αεροδρομίου δεν υπέστη ζημιές, πρόσθεσε το υπουργείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.