Γι' αυτό πέταξαν οι Τούρκοι πάνω από 22 ελληνικά νησιά - Σήμερα δόθηκε εντολή ενεργοποίησής της

Με μια ανακοίνωση που δείχνει την επικινδυνότητα αυτών που κυβερνούν και έχουν τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων το ΓΕΕΘΑ, αποκάλυψε ότι μόλις σήμερα ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα στη ζώνη ευθύνης της ΑΣΔΕΝ!

Δηλαδή χθες που είχαμε το όργιο των πτήσεων και εικονικών προσβολών από πλευράς τουρκικής Αεροπορίας σε 22 νησιά στο Αιγαίο η α/α δεν ήταν ενεργοποιημένη!

Πρόκειται για απίστευτη ομολογία που δημιουργεί ερωτήματα για το αν η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία θέλουν να υπερασπιστούν τη χώρα ή να ηττηθούμε επί του πεδίου για να υπάρξουν υποχωρήσεις και διαμοιρασμός του Αιγαίου και υποχωρήσεις σε άλλους καίριους τομείς όπως πχ. στη Θράκη.

Το γεγονός ότι παραδέχονται ότι μόλις σήμερα ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα και για αυτό το λόγο πετούσαν ατιμώρητα τα τουρκικά μαχητικά και UAV πάνω από τα ελληνικά νησιά είναι αντικείμενο εισαγγελικής διερεύνησης και βέβαια μείζον πολιτικό ζήτημα.

Ότι η κυβέρνηση έχει στείλει εκτός Ελλάδος μία συστοιχία Patriot PAC3 στην Σ.Αραβία για να την προστατεύσει από ιρανική επίθεση (!), το ότι παρέδωσαν στους Ουκρανούς 35 MANPADS Stinger, το ότι έχουν εγκαταλείψει τη συντήρηση των α/α συστημάτων OSA-AK στα νησιά του Αιγαίου και για τους ίδιους λόγους λειτουργούν στο 50% οι δύο συστοιχίες των S-300 PMU1 στην Κρήτη, είναι πραγματικά «πταίσματα» μετά τη σημερινή ομολογία ότι χθες δεν ήταν ενεργοποιημένη η αντιαεροπορική άμυνα στο Αιγαίο.

Κάτι που έγινε σήμερα προφανώς υπό την πίεση των δημοσιευμάτων του pronews.gr και defencenet.gr περί ερωτηματικών «στην αδυναμία της ελληνικής αντίδρασης».

Εν συνεχεία πάντως, το ΥΠΕΘΑ το έκανε ακόμα χειρότερο, λέγοντας πως πρόκειται για εκπαιδευτική δραστηριότητα!

Δηλαδή η ανάπτυξη των αντιαεροπορικών συστημάτων που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στις θέσεις που προβλέπεται να ενεργοποιηθούν σε περίπτωση επιχειρήσεων, γίνεται για λόγους εκπαιδευτικούς!

Που σημαίνει ότι δεν θα είναι κάτι μόνιμο αλλά μόνο προσωρινό.
Προφανώς, φοβήθηκαν μήπως… αντιδράσει η Τουρκία αλλιώς δεν εξηγείται.

Σχολιάζοντας την πρωτοφανή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ ο διευθυντής του pronews.gr έκανε την παρακάτω αιχμηρή ανάρτηση στο Twitter:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!