ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Αποκαλύφθηκε το F-15EX της αμερικανικής αεροπορίας (βίντεο)

Σε αναμονή παράδοσης

Αποκαλύφθηκε το F-15EX της αμερικανικής αεροπορίας (βίντεο)

Η αμερικανική αεροπορία βρίσκεται σε αναμονή μετράει για την παραλαβή του πρώτου επιχειρησιακά λειτουργικού μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-15EX που κατασκευάζει η εταιρεία Boeing, η οποία μάλιστα δημοσίευσε χθες πλάνα από την τελική πτήση του καινούριου αεροσκάφους σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος φέρει την κωδική ονομασία «ΕΧ3» για να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά κατασκευασμένο μαχητικό της Boeing, αφού τα προηγούμενα δύο F-15EX, που παραδόθηκαν την άνοιξη του 2021, χρησιμοποιούνταν για δοκιμαστικές πτήσεις, για δοκιμές λειτουργικών συστημάτων και δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων, με στόχο την αξιολόγηση δεδομένων ώστε να ξεκινήσει η σειριακή παραγωγή νέας παρτίδας μαχητικών τέτοιου τύπου, που θα ενταχθούν για επιχειρησιακή λειτουργία στην USAF.

Υπενθυμίζεται ότι το F-15EX είναι η πιο προηγμένη και πλέον αναβαθμισμένη έκδοση του μαχητικού αεροσκάφους F-15 Eagle / F-15E «Strike Eagle» και διαθέτει τεχνολογίες αιχμής για να είναι σε θέσει να προσφέρει στην αμερικανική αεροπορία πλεονεκτήματα και ικανότητες που θα αλλάξουν τα δεδομένα στις αερομαχίες με αποτέλεσμα να είναι πιο αξιόπιστο και αξιόμαχο απέναντι στις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές.

Αρχικά θα μπορεί να εξοπλιστεί «σαν αστακός» αφού έχει συνολικά 12 φορείς πυραύλων (hardpoints) που βρίσκονται στα άκρα των πτερυγίων, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα αεροσκαφών τύπου F-15 τα οποία μπορούσαν να εξοπλιστούν με 8 πυραύλους.

Ακόμα διαθέτει πλήρως ψηφιοποιημένο πιλοτήριο, νέες οθόνης και υπολογιστή μάχης, ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει περισσότερα από 104 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15EX για να αντικαταστήσει τα παλαιότερα μοντέλα F-15C/D.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.