ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Άρειος Πάγος: Στις 26 Ιανουαρίου η εκδίκαση υπόθεσης που θα κρίνει τους πλειστηριασμούς για λογαριασμό funds

Η οριστική απόφαση αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Φεβρουάριο

Άρειος Πάγος: Στις 26 Ιανουαρίου η εκδίκαση υπόθεσης που θα κρίνει τους πλειστηριασμούς για λογαριασμό funds

Στις 26 Ιανουαρίου εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο, υπόθεση στην οποία θα κριθεί αν οι εταιρείες διαχείρισης, ως εντολοδόχοι των funds που αγόρασαν τα δάνεια οφειλετών, μπορούν να προβούν σε δικαστικές ενέργειες κατά των δανειοληπτών.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των οφειλετών στηρίζονται αυτή τη στιγμή σε μία απόφαση τμήματος του Αρείου Πάγου που απαγορεύει στους servicers να λειτουργούν για λογαριασμό των funds που έχουν αγοράσει δάνεια ή φέτες τιτλοποιήσεων. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί άλλες 12 αντίθετες αποφάσεις.

Μπορεί σε αυτή τη φάση το θέμα να μην έχει τελεσιδικήσει, ωστόσο οι σχετικές ανακοπές απορρίπτονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Πηγές από τον κλάδο των servicers αναφέρουν ότι στο 80% των περιπτώσεων οι δικαστές επιτρέπουν την διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Παρ΄ όλα αυτά, τόσο οι τράπεζες, όσο και οι εταιρείες διαχείρισης αναμένουν την τελική επίλυση του ζητήματος από το Ανώτατο Δικαστήριο, ώστε να μπει ένα τέλος στις καθυστερήσεις, οι οποίες όπως τονίζουν είναι και σε βάρος των δανειοληπτών, που εκτός από τα επιπλέον νομικά έξοδα, καλούνται εν τέλει να πληρώσουν περισσότερους τόκους για όσο διάστημα η υπόθεσή τους παραμένει ανοιχτή.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Με τον τρόπο αυτό θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα αναγκαία εργαλεία για την όσο το δυνατό ταχύτερη αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που διαχειρίζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.