ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Αρμαγεδδών: 18.500 άρματα μάχης, ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ και τεθωρακισμένα οχήματα Ουκρανών και Ρώσων έχουν καταστραφεί από τον Φεβρουάριο του 2022!

Μέσα στα παντός είδους οχήματα σκοτώθηκαν περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι

Αρμαγεδδών: 18.500 άρματα μάχης, ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ και τεθωρακισμένα οχήματα Ουκρανών και Ρώσων έχουν καταστραφεί από τον Φεβρουάριο του 2022!

Η σύγκρουση στην Ουκρανία από πλευράς φθοράς πολεμικού υλικού δείχνει δύο χαρακτηριστικά. Το πόσο βίαιος είναι καθώς οι απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο όμως και σε υλικό πάσης φύσεως με κορωνίδα τις απώλειες των αρμάτων μάχης.

Οι καταστροφές πάσης φύσεως τεθωρακισμένων οχημάτων/αρμάτων που είτε ανήκαν στην Ουκρανία είτε δόθηκαν στην εμπόλεμη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ξεπερνούν τις 10χιλ. αν και επισήμως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν δημοσιεύουν στοιχεία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ρωσικές απώλειες είναι μικρότερες (απλά μπορούν να αιτιολογηθούν περισσότερο καθώς αποτελούν την δύναμη που επιτέθηκε ενώ οι Ουκρανοί βρίσκονταν σε άμυνα), και ξεπερνούν τις 8.000 άρματα, ΤΜΠ/ΤΟΜΑ και πάσης φύσεως τροχαίο υλικό.

Το συνταρακτικότερο νούμερο είναι ότι σε όλα αυτά τα μέσα έχουν χάσει την ζωή τους 60.000 άνδρες και από τις δύο πλευρές με το συνδυασμό των απωλειών σε υλικά να ξεπερνά τα 18.000 ή πρακτικά ένας Αρμαγεδδών.

Ο ρωσικός στρατός, ο οποίος δημοσιεύει τακτικά εκτιμήσεις για τις απώλειες της Ουκρανίας, ανέφερε το Σάββατο ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν συνολικά 10.430 ουκρανικά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, όπως ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ και απλά οχήματα από την έναρξη των επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο του 2022.

Αυτό σημαίνει ότι σε μηνιαία βάση κατά προσέγγιση οι Ουκρανοί χάνουν περίπου 600-650 άρματα-τεθωρακισμένα-πυροβόλα-οχήματα από τις ρωσικές δυνάμεις

Δυτικά τανκς άρχισαν να εμφανίζονται στο μέτωπο λίγο αφότου η Ουκρανία ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στις 4 Ιουνίου, με τα Leopard 1, Leopard 2, Bradley IFV και άλλα δυτικά βαρέα όπλα να εμφανίζονται σε φωτογραφίες και βίντεο μερικά κατεστραμμένα και μερικά άθικτα ως ρωσικά τρόπαια συνεχίζοντας τις απώλειες με τον ίδιο ρυθμό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε έως και 259 άρματα μάχης και 780 τεθωρακισμένα οχήματα μέχρι σήμερα από την έναρξη της αντεπίθεσής της, μεταξύ των οποίων και τα τελευταία δυτικά τεθωρακισμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή οι Ρώσοι έχουν χάσει σχεδόν 2,080 άρματα μάχης αλλά η διαφορά σε σχέση με την Ουκρανία που πλέον “ξύνει τον πάτο του βαρελιού” για να αναπληρώσει τις απώλειες είναι ότι η ρωσική βιομηχανία πλέον έχει στραφεί εξολοκλήρου στην παραγωγή αρμάτων/τεθωρακισμένων και υλικών πάσης φύσεως, ενώ από την άλλη έχουν εκμεταλλευτεί το τεράστιο απόθεμα αρμάτων και τεθωρακισμένων παλαιότερης κατασκευής μεν αλλά που αναβαθμίζονται και αναπληρώνουν αυτές τις απώλειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.