Σε μια ακόμη κίνηση ωμότητας στο πλαίσιο εχθροπραξιών προχώρησαν οι ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι κατέστρεψαν και βεβήλωσαν τον τάφο του Χαφέζ αλ Άσαντ, που βρίσκεται στην πόλη Καρντάχα της βορειοδυτικής Συρίας όπως έδειξαν πλάνα που δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μάλιστα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ισλαμιστές έβαλαν φωτιά στο μαυσωλείο, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Λατάκειας της κοινότητας των Αλαουιτών του Άσαντ.
Οι ισλαμιστές αντάρτες φέρεται να φώναζαν «Εδώ είναι θαμμένος ο σκύλος Χαφέζ Άσαντ».
Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο μαυσωλείο έχουν ενταφιαστεί και άλλα μέλη της οικογένειας, όπως ο αδελφός του Μπασάρ, ο Μπάσελ, που επρόκειτο να διαδεχθεί τον Χαφέζ, αλλά σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 1994.
Ο τάφος, που βρισκόταν στην κορυφή ενός λόφου σε αυτό το προπύργιο της οικογένειας Άσαντ, φυλασσόταν καλά, ωστόσο μετά την πτώση της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, έγινε «έρμαιο» των εχθρικών διαθέσεων των ισλαμιστών.
Δείτε σχετικά βίντεο:
⚡️Syrian rebels reportedly burned Hafez Al-Assad’s tomb last night in Qardaha, Syria. pic.twitter.com/TajFqFcmH4
— Suppressed News. (@SuppressedNws) December 11, 2024
Syria’s rebels burned down Hafez Assad’s mausoleum/shrine in Qardaha
Once again, may he and the entire lineage rot in the lowest level of Hell that Dante spoke of https://t.co/1v9kim6kI0 pic.twitter.com/dCG4i5hIvc
— Saad Abedine (@SaadAbedine) December 11, 2024
Images emerge from Latakia, Syria, showing rebel fighters beside the burning tomb of Hafez al-Assad, father of ousted president Bashar al-Assad.
The grave was desecrated in the family's ancestral village of Qardaha. #Syria #Assad pic.twitter.com/nQ8v6ZTy3P
— British Pakistani Index (@PakistaniIndex) December 11, 2024
The tomb of ousted Syrian president Bashar Al-Assad's father Hafez was torched in his hometown of Qardaha, with rebel fighters in fatigues and young men watching it burn. The #Syrian Observatory for #HumanRights war monitor told AFP the rebels had set fire to the mausoleum… pic.twitter.com/PrrCXNB8B6
— KUWAIT TIMES (@kuwaittimesnews) December 11, 2024
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.