ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Aβντίιβκα: Οι Ρώσοι έπληξαν το Σύνταγμα Αζόφ – Είχε μεταφερθεί έξω από την πόλη για να ενισχύσει την ουκρανική φρουρά

Μικρές ρωσικές ομάδες αποτελούμενες από Spetsnaz και αλεξιπτωτιστές έχουν διεισδύσει σε κάθε τομέα της πόλης και χτυπούν τους Ουκρανούς

Aβντίιβκα: Οι Ρώσοι έπληξαν το Σύνταγμα Αζόφ – Είχε μεταφερθεί έξω από την πόλη για να ενισχύσει την ουκρανική φρουρά

H ρωσική Αεροπορία με βόμβες FAB-500 και οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις, με πυραύλους Iskander, έπληξαν τάγμα του Συντάγματος Αζόφ κοντά στο Σελίντοβο, το οποίο είχε ως αποστολή να ενισχύσει τις ουκρανικές μονάδες που πολεμούν στο εσωτερικό της Αβντίιβκα.

Ρωσικές αναφορές λένε πως είχαν συγκεντρωθεί περίπου 3.000 Ουκρανοί και οι απώλειες είναι «τεράστιες». Η ρωσική επίθεση κράτησε για μία ώρα περίπου!

Η ουκρανική αυτή δύναμη είχε ως αποστολή να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή που είχαν ακολουθήσει εβδομάδες πριν οι Ρώσοι από τα νοτιοδυτικά της πόλης και να εισχωρήσουν στην πόλη.

Η 110η ουκρανική Ταξιαρχία που μάχονταν στο κέντρο της πόλης, αποσύρθηκε για αναπλήρωση απωλειών καθώς είχε χάσει πάνω από το μισό της δύναμής της.

Η κατάσταση μέσα στην Αβντίιβκα θεωρείται τραγική για τους Ουκρανούς.

Οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει πολλές μικρές ομάδες Spetsnaz και αλεξιπτωτιστών και διεισδύουν με ευκολία σχεδόν σε όλους τους υπό ουκρανικό έλεγχο τομείς της πόλης ενώ ταυτόχρονα δόθηκε η εντολή να κλείσει η «τανάλια» και να περικυκλωθούν όσοι Ουκρανοί εισέλθουν στον αστικό ιστό.

Oι βαριές αμυντικές οχυρώσεις των Ουκρανών έχουν πλέον διατρηθεί στην περίμετρο της πόλης και έτσι μέσα σε αυτήν είναι πολύ πιο εύκολη η δράση ευέλικτων ρωσικών δυνάμεων.

https://twitter.com/SGRAonEarth/status/1757303206810468706

Σχετικά με την 110η ουκρανική ταξιαρχία, ο επικεφαλής της δήλωσε για την αποχώρησή της ότι έπρεπε να αποχωρήσει μετά από δύο χρόνια συνεχών μαχών.

Βίντεο από η Αβντίιβκα δείχνει τους Ουκρανούς να επιχειρούν να εκκενώσουν τους τραυματίες τους εν μέσω πυρών και στοχοποίησης από τα ρωσικά drones.

https://twitter.com/BlangerRic81999/status/1757375724606918680

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.