ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι νέες αστυνομικές ταυτότητες: «Θα έχουν τσιπάκι σαν τις πιστωτικές κάρτες»

Από Σεπτέμβριο και με μορφή πιστωτικής κάρτας

Αυτές είναι οι νέες αστυνομικές ταυτότητες: «Θα έχουν τσιπάκι σαν τις πιστωτικές κάρτες»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε πως οι νέες ταυτότητες θα παρουσιαστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ έδωσε και μερικά στοιχεία για τις προδιαγραφές τους.

Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας και το κόστος για την έκδοσή τους θα ανέρχεται σε 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018.

Η ημερομηνία λήξης τους θα είναι 10 χρόνια μετά την έκδοση. Και μέχρι εδώ είναι τα απλά.

Γιατί στην συνέχεια των δηλώσεων του ο υπουργός δήλωσε: «Θα είναι σαν τις πιστωτικές κάρτες και θα έχουν το ίδιο τσιπάκι» λέγοντας επιπλέον για να υποβαθμίσει το ζήτημα ότι δεν θα έχουν κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού», αλλά θα είναι έγγραφα με ειδικές προδιαγραφές που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

Και στην συνέχεια αφού είπε ότι δεν θα εντοπίζεσαι με την ταυτότητα έφερε το παράδειγμα του κινητού τηλεφώνου. 

Στις νέες ταυτότητες θα αναγράφονται:

Όνομα
Επίθετο
Ημερομηνία γέννησης
Ημερομηνία έκδοσης
Ημερομηνία λήξης (θα έχουν δεκαετή ισχύ)
Αριθμός ταυτότητας
ΑΜΚΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες ταυτότητες θα έχουν την παρακάτω μορφή:

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια στόχος είναι οι ταυτότητες να συνδεθούν με όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου και με μία αίτηση να γίνεται κάθε 10 χρόνια επανέκδοση ταυτότητας αλλά και διπλώματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.