ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Bild: «Οι Ρώσοι θα συνεχίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι το 2026 για να καταλάβουν και το Χάρκοβο»

Νέα ουκρανική αντεπίθεση το 2024 «βλέπει» η Die Welt

Bild: «Οι Ρώσοι θα συνεχίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι το 2026 για να καταλάβουν και το Χάρκοβο»

Η Ρωσία σκοπεύει να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι το 2026 για να καταλάβει τις περιοχές της Ζαπορίζια και του Χάρκοβο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Bild επικαλούμενη πηγές από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, την BND.

Η Ρωσία σχεδιάζει να καταλάβει το σύνολο των περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ και μέρος της περιφέρειας του Χάρκοβο, μέχρι τον ποταμό Οσκίλ κατά το τέλος του 2024.

Η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να καταλάβει μεγάλα τμήματα των περιφερειών Ζαπορίζια, Ντνιπροπετρόβσκ και Χάρκοβο, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Χάρκοβο, εάν είναι δυνατόν, το 2025 ή έως το 2026.

Η Ρωσία θα κρατήσει την υπάρχουσα γραμμή επαφής στην περιφέρεια της Χερσώνας κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου και θέλει να εξασφαλίσει την αποτροπή οποιασδήποτε μεγάλης ουκρανικής αποβατικής ενέργειας στη νότια όχθη.

Η Μόσχα θεωρεί πως ετήσιες απώλειες περίπου 100.000 στρατιωτικών σε επιθετικές επιχειρήσεις είναι αποδεκτές και ότι μπορούν να επωφεληθούν από την πιθανή εκλογή προέδρου των ΗΠΑ το 2024, που θεωρούν ότι θα μειώσει ή θα διακόψει δραματικά τη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα όμως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μια νέα αντεπίθεση το 2024, σύμφωνα με την Die Welt.

«Η Ουκρανία είναι πιθανό να συγκεντρώσει πόρους για μια νέα αντεπίθεση το 2024» αναφέρει Γερμανός αναλυτής.

Κατά τη γνώμη του η κύρια επίθεση θα γίνει στην Χερσών.

Αυτό το πιστεύει λόγω της λίστας των όπλων που η Ουκρανία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περιλαμβάνει ελικόπτερα Black Hawk και Apache, αεροσκάφη F-16 και F-18, διάφορα πυραυλικά συστήματα, άρματα μάχης Abrams, drones και πυρομαχικά.

«Γενικά, η ουκρανική στρατηγική υπονοεί μια νέα προσπάθεια μετάβασης στον πόλεμο ελιγμών, πιθανώς με τη χρήση ενός συνδυασμού διαφορετικών συστημάτων μάχης, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης το καλοκαίρι».
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μία μεγάλη αντεπίθεση σε τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα στις 4 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα στην Ζαπορίζια, στο Μπάκχμουτ και στο Κουπιάνσκ. αλλά απέτυχαν όλες.

Είναι απορίας άξιο κατά πόσο οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν μία επίθεση το 2024 που θα «κλόνιζε» κάπου την ρωσική αμυντική γραμμή.

Οι Ουκρανοί έχοντας κατανοήσει πως η αντεπίθεσή τους όχι μόνο απέτυχε, αλλά εξάντλησε και τις όποιες εφεδρείες διέθεταν, προσπαθούν να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί και οχυρώνουν ότι απέμεινε από την χώρα αρκετά πίσω από την σημερινή γραμμή επαφής.

Βίντεο από το Τσερνίχιβ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Κίεβο και απέχει μόλις 100 χλμ. από τα σύνορα με την Λευκορωσία, δείχνει το ουκρανικό Μηχανικό να εργάζεται εντατικά για να δημιουργήσει ισχυρή οχυρωματική γραμμή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικός Στρατός προσπαθεί να δημιουργήσει μια «ψαλίδα» γύρω από το Χάρκοβο, επιτιθέμενος στην περιοχή Κράσνι Λίμαν νότια της δεύτερης σε πληθυσμό πόλης της Ουκρανίας, αλλά και κινούμενος βόρεια (μετά από 18 μήνες περίπου) του Χάρκοβου, προς το Σούμι, σε μία πραγματικά αιφνιδιαστική κίνηση.

Για να μπορέσει η Ουκρανία να πραγματοποιήσει μία νέα μεγάλη αντεπίθεση, θα πρέπει η εξαντλημένη Δύση να δώσει πολύ περισσότερα όπλα και πυρομαχικά στο Κίεβο και να βρεθούν νέες στρατιές εφέδρων για να πολεμήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ρώσοι αυτή την στιγμή έχουν αναπτύξει στην Ουκρανία 600.000 άνδρες! Έν νούμερο διόλου ευκαταφρόνητο, ενώ οι περιοχές που έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους, πλέον έχουν ενσωματωθεί στον ρωσικό στρατιωτικό μηχανισμό, που σημαίνει πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξασφαλισμένη διοικητική μέριμνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.