Bίντεο: «Κόλαση» στο Ugledar – Η πόλη-φρούριο που ελέγχει τα μέτωπα της Μαρίνκα και του Κουράκοβο

Αποχωρούν ουκρανικές μονάδες στο Μπάκχμουτ

Bίντεο: «Κόλαση» στο Ugledar – Η πόλη-φρούριο που ελέγχει τα μέτωπα της Μαρίνκα και του Κουράκοβο

Η αιφνιδιαστική επίθεση των Ρώσων στην πόλη-φρούριο του Ugledar έχει ανατρέψει τα δεοδένα στο μέτωπο του Ντόνμπας καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ήδη την ανατολική πόλη ενώ βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν από λίγο δείχνει να έχει παραδοθεί στις φλόγες στο σύνολό της.

Το Ugledar είναι μία στρατηγικής σημασίας πόλη καθώς εκεί κρίνεται ο πόλεμο στο νότιο μέτωπο. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν Πεζοναύτες και Αλεξιπτωτιστές καθώς είναι αποφασισμένοι να την καταλάβουν καθώς μέσω αυτής ελέγχονται τα μέτωπα της Μαρίνκα και του Κουράκοβο.

Επί της ουσίας περικυκλώνονται όλες οι ουκρανικές δυνάμεις στο Ντόνμπας και διακόπτεται ο ανεφοδιασμός τους από την Ζαπορίζα.

Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που οι Ρώσοι διείσδυσαν αρκετά χιλιόμετρα και στην Ζαπορίζια τις τελευταίες ημέρες.

Στο άλλο κύριο μέτωπο του  Μπάχκμουτ, σύμφωνα με αναφορές υπάρχει αποχώρηση μονάδων του ουκρανικού Στρατού.

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά όλα δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πλέον πολύ δύσκολη για τις δυνάμεις του Κιέβου.

Το  Μπάκχμουτ έχει εξελιχθεί σε πραγματικό «Στάλινγκραντ» μένει να φανεί όμως ποιος από τους αντιμαχόμενους θα παίξει τον ρόλο του «Φον Πάουλους», δηλαδή του ηττημένου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.