ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«DEDALO 23»: Συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ισπανική ναυτική δύναμη SP ESG

Διεξήχθη στις 3 και 4 Φεβρουαρίου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης

«DEDALO 23»: Συνεκπαίδευση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ισπανική ναυτική δύναμη SP ESG

Στις 3 και 4 Φεβρουαρίου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης, διεξήχθη, η πρώτη φάση της συνεκπαίδευσης μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ισπανική ναυτική δύναμη SP ESG (Spanish Navy Expeditionary Strike Group), με την ονομασία «DEDALO 23».

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέσθηκαν:

– Εναέρια μάχη μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT)

– Ασκήσεις πολέμου επιφανείας (Surface Warfare Exercise – SURFEX)

– Συνδυασμένη ανθυποβρυχιακή άσκηση (Combined Anti – Submarine Exercise – CASEX)

– Ασκήσεις ναυτικών προχωρητικών ελιγμών (Miscellaneous Exercise – MISCEX)

– Αεροπορικά σενάρια Slow Mover Protection (SLOMO PROTECT)

– Ναυτικά γυμνάσια επικοινωνιών και ανεφοδιασμού εν πλω και

– Σενάρια εγγύς αεροπορικής υποστήριξης (Close Air Support – CAS) από μαχητικά αεροσκάφη F-16 και AV-8B με κατάδειξη από ελεγκτές τερματικής καθοδήγησης (Joint Terminal Attack Controller – JTAC).

Την ισπανική ναυτική δύναμη αποτελούν το αεροπλανοφόρο αμφιβίων επιχειρήσεων ESPS JUAN CARLOS I, η φρεγάτα ESPS BLAS DE LEZO, το πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων ESPS GALICIA και το πλοίο γενικής υποστήριξης ESPS CANTABRIA, από τα οποία επιχείρησαν 8 μαχητικά αεροσκάφη AV-8B.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με:

– Δύο επιθετικά ελικόπτερα AH-64A, 1 μεταφορικό ελικόπτερο CH-47D και 1 ελικόπτερο UH-1H του Στρατού Ξηράς

– Ένα υποβρύχιο, 1 φρεγάτα με το οργανικό της ελικόπτερο και 1 σκάφος ανορθόδοξου πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού

– Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και με

– Ένα τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων του τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΤΝΕΕ) της διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ..

Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.